Krenuli su proljetni radovi i uređenje vrta i okućnice. Za one koji vole biti sam svoj majstor donosimo korake za izradu imitacije kamena. Postupak je poznat pod nazivom hipertufa, a radi se o tehnici s kojom možete napraviti dekoracije za dvorište, ukrase za cvjetnjak, lijepe tegle za cvijeće…

Imitaciju kamena možete napraviti od cementa, oštrog pijeska i tresetne mahovine. Masu oblikujte prema želji. Na primjer, oko stare limenke, kamena, kutije. Bitno je da se predmet može izvaditi nakon što se materijal stvrdne.

Postupak izrade imitacije kamena je sljedeći: Izmiješajte cement, pijesak i treset u omjeru 1:2:2 na suhoj podlozi. U sredini napravite udubljenje u koje lagano točite vodu, a pritom suhi materijal sa strane gurajte u sredinu sve dok ne primijetite da je smjesa postigla dovoljnu gustoću za oblikovanje. Oko podloge oblikujte debeli sloj mase prema želji. Nakon što se stvrdne umjetni kamen možete oklesati čekićem i dlijetom kako bi dobio prirodniji i grublji izgled.

Izrada imitacije kamena jednostavan je postupak tijekom kojeg ćete se zabaviti, izraditi nešto originalno, i još ćete pritom i uštedjeti.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi