Željeli biste uštediti novce i sami preslikati neki tekst ili sliku na staklenku? Zvuči dosta komplicirano, ali u stvarnosti, sve što vam treba je aceton ili ljepilo za dekupaž, sliku ili tekst isprintane laserskom tintom i par kistova. Ova tehnika se može koristiti i za preslikavanje na platna i drvo.

Potrebno je paziti na isprintan tekst jer će se slika preslikati naopačke, sve to možete prvo preokrenuti na računalu prije printanja. Postavite sliku na staklenku ili bocu te krenite s nanošenjem acetona preko slike. Kistovima pritišćite kako bi se slika u potpunosti preslikala, ali pazite da ne potrgate papir. Tek kada završite sa svakim dijelom slike, polako maknite papir kao da ga odljepljujete.

Osim acetonom slike možete preslikati i ljepilom za dekupaž. Debljim slojem ljepila premažite podlogu na koju želite postaviti sliku i na isti način kao i s acetonom postavite sliku te ju kistovima namočite vodom. Slika se mora sušiti sat vremena, a na kraju ju možete prelakirati lakom za drvo.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi