Ako vam se razbio vrijedan predmet od porculana najbolje je da ga ne pokušavate popraviti sami, već ga odnesite stručnjaku. Radi li se o predmetu manje vrijednosti i želite ga popraviti to možete uz malo truda i prikladnog ljepila.

Na tržištu se može naći velik broj ljepila prigodnih za popravak porculanskih predmeta. Prvi korak popravka uključuje čišćenje. Uzmite metilirani alkohol i očistite razbijene dijelove koje planirate spojiti. Provjerite slažu li se dijelovi u potpunosti. Najprije stavite malo ljepila na jednu površinu, zatim spojite oba dijela i držite ih čvrsto oko trideset sekundi. Isti postupak napravite i s ostalim komadićima porculana.

Imaju li vaši porculanski dijelovi samo napukline za popravak upotrijebite izbjeljivač. Dijelove porculana sa sitnim napuklinama nekoliko sati natapajte u otopini izbjeljivača. Tako ćete napukline očistiti i one će biti gotovo neprimjetne.

Krhotine porculana možete popuniti tako da izmiješate epoksi-smolu i prah krede. Ipak, ako predmet koji popravljate nije u bijeloj boji trebate dodati boju u prahu kako biste dobili istu nijansu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi