Betonske stube su iznimno kvalitetne i čvrste, no nakon nekog vremena kod onih starih nerijetko se događa da se dio odlomi. Ponekad se odlome i veći komadi betonskih stuba, na primjer, ako je kroz pukotinu ušla voda, tijekom zimskih mjeseci se zamrznula i zatim odvalila beton.

Prije nego što krenete s popravljanjem betonske stube zagradite je kako nitko ne bi mogao stati na svježi beton. Također, tijekom popravka obavezno nosite zaštitne rukavice i naočale.
Radi li se o glatkom mjestu odloma betona trebate ga izlupati čekićem i dlijetom kako bi postalo hrapavo. Tako će se smjesa za popravljanje bolje držati. Uklonite prašinu i dijelove betona, nanesite vezivno sredstvo, te pustite da se upije.

Slijedi postavljanje oplate, može se položiti samo jedna daska uz okomitu stranu stube i lagano se učvrstiti. Trebate li popraviti ugao koji se odlomio potrebno je staviti dvije daske pod pravim kutom i učvrstiti ih vijcima. Prije ovog koraka uzmite dva vijka i učvrstite oštećeno područje tako da vijke postavite u stubu

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi