Iako im se pri uređenju često ne pridaje velika pažnja, nemojte podcijeniti ručke za namještaj – one svojim dizajnom mogu povezati ili vidno narušiti izgled prostorije. Zato je važno dobro razmisliti s kojom ćete vrstom ručkica finalizirati izgled svojih vrata ili ladica. U nastavku slijedi nekoliko korisnih savjeta koji će Vam pomoći da izaberete baš pravu vrstu ručkica za Vaš dom!

Razmislite u kojem stilu želite urediti ili renovirati svoj namještaj

Ovo bi se moglo činiti očitim, ali kada uređujete/renovirate važno je da Vam u centru pažnje bude jedan konstantan stil dizajna. Na primjer, ako renovirate kuhinju napravljenu u klasičnom stilu s namještajem u dekoru drva, odabir ručkica modernog dizajna i boja odudarati će od same kuhinje. Ako Vam treba inspiracija za uređenje pokušajte koristiti platforme  poput Instagrama ili Pinteresta.

Ručke i ostali okov neka budu posljednja stavka pri odabiru materijala za uređenje

Prilikom projektiranja ormara za vaš dom, najbolje je uzeti u obzir da je okov posljednja stavka u dizajnu. Ako to učinite, svoje ručke, spojnice, podizače itd. možete prilagoditi stilu uređenja koji koristite. Nakon što izaberete dekore i materijal za uređenje Vašeg doma tada možete potražiti i odabrati ručke i okove koji su dosljedni smjeru uređenja/obnove.

Upoznajte svoja vrata i ladice

Izvedite ih na večeru, kupite im cvijeće - učinite sve što je potrebno!? Samo provjerite jeste li zadovoljni sa svojim vratima i ladicama prije nego što dođe vrijeme za kupnju Vaših ručkica. Htjeti ćete znati točnu debljinu vrata, dimenzije, kako se otvaraju, da li se ljuljaju i kakve rupe za okov imaju. Isto vrijedi i za ladice. Poslikajte ih iz svih mogućih kutova mobitelom prije nego što posjetite trgovinu ili krenete u online potragu. Time ćete pomoći i sebi i osoblju u trgovini koje će Vas savjetovati. Ovo se odnosi ponajviše na renovaciju postojećeg namještaja.

Trebate li ručkicu ili gumb?

Ovo je važno. Postoji velika razlika između gumba i ručkice - posebno u kuhinji. Ako radite ladice, gumbi će Vam biti dovoljni. Ako planirate vrata ormara, ostave ili neki veći izvlačni element upotrijebite ručkice – za tu namjenu su jednostavnije i dugotrajnije. Ovo vrijedi i za ladice koje nose veći teret, npr. u koje će se odlagati lonci i tave. Takve ladice mogu postati prilično teške i želite da Vam njihovo otvaranje bude što lakše i jednostavnije.

Zaobljene ili četvrtaste ručkice?

To se uklapa u ono što smo ranije govorili o stilu Vašeg doma - oblik ormara odrediti će koji ćete stil ručke odabrati. Na primjer, ako projektirate moderan dom s puno oštrih, zakrivljenih rubova, tada se želite odlučiti za četvrtaste ručke. Ako vaša obnova ili novogradnja ima više zaobljenih uglova ili staromodniji izgled dopunite ga sa zaobljenim ručkicama i gumbima.

Razmislite o završnoj obradi i boji ručkica

Ovo je važno – pogotovo pri obnovi/uređenju kupaonice. Iako u uređenju prevladavaju razni trendovi, oni se često ne prevedu dobro na kupaonicu. U toj prostoriji uvijek je najbolje uskladiti izgled ručkica s izgledom slavine, tuša, držača ručnika – kombinacija antique smeđe ili mat crne ručkice s klasičnom slavinom od nehrđajućeg čelika neće izgledati dobro.

Odlučite se za udobnost

Ovo ne možemo dovoljno puta naglasiti - udobnost, udobnost i udobnost! Posebno na područjima gdje je stalno prometno, poput kuhinje. Razna moderna i ekstravagantna rješenja mogu izgledati sjajno, ali kako Vam se čine u Vašim rukama? I jesu li vrijedna toga da naruše funkcionalnost i npr. smetaju Vam dok kuhate? Ne zaboravite -  UVIJEK razmišljajte o funkcionalnosti i praktičnosti prilikom odabira ručki za namještaj!

Uvijek kupite nekoliko komada više!

Što god odabrali, svakako naručite nekoliko dodatnih komada – jer nezgode se događaju! Ponekad se vijak može slomiti ili možete nehotice oštetiti završnu obradu na ručkici, pa je uvijek dobro imati nekoliko komada u rezervi. Nebrojeno puta se dogodi da nakon nekog vremena idete nešto zamijeniti i tada ustanovite da tog artikla više nema u prodaji!

Želite potpuno izbjeći ručke?

Ladice i ormarići s otvaranjem na dodir izvrsna su opcija ako se odlučite za elegantan, minimalistički izgled svog doma. No iako bi u Vašoj kuhinji tako nešto moglo izgledati senzacionalno, budite oprezni pri postavljanju. Posljednje što želite je da Vam se ladice i vratašca otvaraju kada se naslonite na njih za vrijeme pripreme hrane ili kuhanja. U tim slučajevima, nevidljive ručke ili ručke integrirane duž profila ormara puno su bolja opcija.

Kada dođete do faze odabira ručkica početna točka može Vam biti Drvo trgovina Mikša! U našoj ponudi možete pronaći različite dizajne i izvedbe koji odgovaraju uz sve stilove namještaja. Kao ukras bilo kojeg dobro opremljenog prostora naše ručkice dodati će Vam dozu elegancije. Iskusite ručke za kuhinje, kupaonice i dnevne boravke te podarite novi sjaj Vašem namještaju s našim Furnipart dizajnerskim ručkicama.

DRVO TRGOVINA MIKŠA d.o.o.
DRVO TRGOVINA MIKŠA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi