Kada bismo radili popis najbitnijih stvari unutar kućanstva među prvih pet bi se svakako našao ormar. Zašto ormar? Prvenstveno jer služi održavanju reda i omogućava nam pohranu robe, posteljine, ručnika, torbi… Ukratko, s prikladnim ormarom nema odlaganja odjeće, obuće i sličnog posvuda po kući ili stanu.

Tipovi ormara

Uz krevet ormar je druga važna stavka svake spavaće sobe. Na tržištu postoji široka ponuda modela ormara, od klasičnih drvenih ormara, do ugradbenih, kliznih, samostojećih, ormara rađenih po mjeri. Razlikuju se i prema stilu, boji, obliku, veličini.

U trendu su „walk in ormari", odnosno ovdje se radi o prostoriji koja ima ulogu ormara. Iako je ovakav oblik pohrane „krpica" san mnogih žena ipak je za mnoge samo luksuz jer rijetki imaju prostor viška, a kamoli mogućnost da ga pretvore u ormar.

Ormar sa kliznim vratima

Posebno je popularan ormar sa kliznim vratima, naročito u kućanstvima manjih kvadrata jer prilikom otvaranja ne oduzimaju prostor. Za one koju su ograničeni s prostorom čak i ova mala ušteda prostora znači mnogo.

Ormar sa kliznim vratima praktičan je, funkcionalan i može biti dekoracija ostatku prostora jer se na tržištu nalaze vrlo lijepi modeli. Ova investicija je dugoročno isplativa i svakako ju preporučujemo!

Težite li praktičnosti i uštedi prostora trebamo spomenuti i krevet ormar – multifunkcionalni komad namještaja. Tijekom noći možete uživati u udobnom krevetu, a preko dana ga sklopiti i dobiti sasvim drugi prostor. Krevet ormar idealan je za male stanove.

Ugradbeni ormari

Muči li vas nedostatak prostora prikladno rješenje je ugradbeni ormar. Omogućava maksmimalno iskorištavanje prostora, prilagodbu bilo kojem interijeru, jednostavan je za korištenje i imat će dugi vijek trajanja. Ono zbog čega su mnogi u dilemi oko odabira ovakvog tipa ormara je njegova cijena. No, trebate znati da je ona ipak pristupačnija nego tijekom ranijih godina. Proučite ponude većeg broja proizvođača i pronađite omjer cijene i kvalitete koji vam najviše odgovara.

Uredski ormari

Dobra kućna organizacija je vrlo bitna, no jednako je važno posvetiti se i poslovnoj organizaciji jer je ključna za kvalitetno izvršavanje poslovnih obaveza i što uspješniji rad. Preporučujemo skladišno-arhivske regale i metalno arhivske ormare. Čvrsti su i stabilni, pomoći će vam s organizacijom uredskog materijala i pribora, te pohranom dokumentacije.

Kako odabrati ormar?

Prije same kupnje morate znati gdje ćete smjestiti ormar i koje su vam dimenzije potrebne. Kada to utvrdite slijedi planiranje potrebnog broja ladica, odabira fronti, boja… Svoj budući ormar pokušajte estetski uklopiti uz ostatak prostora kako biste dobili skladnu cjelinu.

Neovisno o tome radi li se o ormaru za hodnik, spavaću sobu ili ured bitno je da u potpunosti odgovara vašim potrebama i da imate dovoljno prostora za sve što ste zamislili. Bolje je kupiti ili izraditi i policu viška jer sigurno neće ostati prazna.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi