Lampe zaista možemo izraditi od bilo čega. Drvo, plastika, staklo, a mogu poslužiti i boce, špaga i slično. Što god odabrali od materijala za izradu lampe, nema sumnje da će ona biti jedna od najljepših lampi u domu. Izradite i vi jednu takvu.

Široke staklenke danas možemo kupiti u raznim dućanima, a to su one staklenke u kojima se nekada prodavalo mlijeko. Nađite takvu staklenku, po mogućnosti onu koja ima pluteni čep, a imajte na umu da i čep možete kupiti. Čep ćete probušiti dovoljno široko da u njega stane grlo za žarulju. Donji dio boce možete odrezati ili napraviti jednu malu rupicu kroz koju će ići kabel od grla žarulje.

Boca ne mora biti prazna, stavite u nju neke zanimljive dekoracije, poput perlica ili slično. Za sjenilo možete upotrijebiti i sjenilo od neke druge lampe ili ga izraditi sami. Umetnite u probušeni čep kabel i provucite ga do dna boce, umetnite žarulju, vratite čep na bocu, stavite sjenilo i uključite lampu. Vrlo dekorativno i zanimljivo, a izgled i sadržaj lampe možete mijenjati po želji.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi