Ako smatrate da poderane najlonke treba odmah baciti jer više nisu upotrebljive niste u pravu jer postoji bezbroj načina na koje se još mogu iskoristiti. Na primjer, samo u vrtu imaju brojne primjene.

Najlonske čarape možete iskoristiti u vrtu tako da ih upotrijebite kao podupirač za osjetljive biljke. Trakama od najlonskih čarapa povežite mlade biljke ili stabla za kolce i štapove. Ako upotrijebite špagu, vezice ili nešto slično time biste mogli oštetiti stabiljke biljki dok to nije slučaj s trakama od najlonki koje imaju dovoljno elastina da se prilagode njihovom rastu.

Odlučite li sobnu biljku presaditi u vrt ili cvjetnjak tada najprije na dno novog mjesta za biljku stavite dio najlonske čarape. Time će se postići slobodno otjecanje suvišne vode iz cvjetnjaka, a zemlja se ne bude ispirala kroz otvore koji se nalaze na dnu.

Najlonske čarape možete iskoristiti i kako biste poduprli dinje. Njih je potrebno podići iznad tla kako bi bile zaštićene od raznih štetnika i truljenja, a to možete pomoću vrećica izrađenih od najlonskih čarapa. Nakon što plodovi počnu rasti stavljajte ih u najlonsku čarapu čiji gornji dio zavežite za kolac kako bi plod bio iznad zemlje. S rastom dinja najlonke će se širiti i držati ih na sigurnom.

Nakon rada u vrtu potrebno je oprati ruke. Vodite li računa o reciklaži tada sačuvajte dijelove već istrošenog sapuna i spremite ih u stopalicu najlonke. Napravite čvor i čarapu objesite uz vrtnu slavinu. Tako ćete nakon rada u vrtu moći oprati ruke i spriječiti prljanje elemenata u kupaonici.
Nogavice od najlonskih čarapa idealne su i za spremanje lukovica tijekom zimskih mjeseci. Propuštaju zrak zbog čega nema opasnosti od truljenja i nastanka plijesni. Na svaku nogavicu možete staviti i komad samoljepljive trake na koju napišete vrstu lukovica i datum spremanja. Vaše lukovice na sigurnom će dočekati proljetnu sadnju.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi