Čačkalice koristimo najčešće za čišćenje zuba nakon svakog obroka. One uglavnom imaju tu namjenu ali mogu se iskoristiti na raznorazne načine. Vrlo često imamo u našem domu stvari koje koristimo samo u jednu svrhu, a možemo ih upotrijebiti i za mnoge druge stvari. U tu kategoriju spadaju i čačkalice.

Trebate li nanijeti ljepilo na neku manju figuricu ili teško dostupno mjesto, neka vam čačkalice budu od pomoći. Kako ne biste stalno tražili početak selotejpa, stavite čačkalicu na kraj i tako nećete s time imati problema. Ovo vjerojatno i znate, ali čačkalica vam može pomoći kod provjere pećenog biskvita, ako je čačkalica suha nakon što je ubodete u biskvit onda je biskvit pećen, ako je vlažna, ostavite biskvit da se još peće. Želite li prestati pušiti, žvačite čačkalicu, ona će vam odvratiti pažnju od ove štetne navike.

Čačkalicom možete upaliti svjećice na torti. Ona sporije gori pa će vam paljenje svjećica sigurno biti lakše, pogotovo ako ih ima više. Ne možete li očistiti neke uske dijelove poput tastatura i slično, koristite čačkalicu. Kako biste spriječili napad gusjenica na rajčice, ubodite u zemlju tri čačkalice oko biljke. Provjerite treba li vaše cvijeće vode. Zabijte čačkalicu u zemlju, ako je suha, zalijte cvijeće, ako je prekrivena zemljom znaći da je još vlažna. čačkalice vam mogu itekako biti korisne pa ih slobobno koristite u razne svrhe.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi