Prije ugradnje potrebno je opeku dobro namočiti. Najbolje je polijevati ju u paleti oko pet minuta s vodom iz cijevi za polijevanje, a nakon toga zidanje započinje postavljanjem Porotherm kuta, odnosno elemenata za vertikalni serklaž ukoliko se objekt zida s vertikalnim serklažima.

Za izvođenje kutova preporučujemo kut od opeke ili betonski kut koji služe umjesto oplate kod betoniranja vertikalnih serklaža. Između kuteva slaže se opeka do opeke, ravnost se postiže pomoću građevinskog konopa i libele.

Saznajte više o POROTHERM – zidnim sistemima

Mortom se u potpunosti zapunjavaju mortni đepovi, tj. vertikalne mortne reške. Mortni đepovi su specijalno konstruirani za potresno područje kakva je i Hrvatska.

Opeku treba zidati u pravilnom zidarskom vezu. Najbolje je kada blokom parnog reda preklapamo blok neparnog reda za 50%. Mort se stavlja preko cijele površine opeke u sloju debelom 1,2 cm. Libelom kontrolirajte horizontalnu i vertikalnu ravnost.

Isprobajte Kalkulatora materijala za gradnju kuće

WIENERBERGER d.o.o.
WIENERBERGER d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi