Prije početka fugiranja, bez obzira na vrstu mase za fugiranje koja se koristi, treba pričekati dok ljepilo ne otvrdne (prema navedenim tehničkim svojstvima ljepila). Fuge moraju biti suhe, čiste, bez prašine i nevezanih dijelova, te prazne najmanje 2/3 dubine.

EPOKSIDNE FUGE

1. Istresite učvrščivač, komponentu B, u posudu u kojoj se nalazi komponenta A i dobro promiješajte elekričnom mješalicom s niskim brojem okretaja dok ne dobijete homogenu mješavinu.

Ako koristite Kerapoxy Design možete dodati i metalizirane listiće MapeGlitter, u postotku koji ovisi o željenom završnom izgledu.

2. Mješavinu treba pažljivo nanijeti MAPEI gumenim gleterom u fuge (koje moraju biti suhe), vodeći računa da su fuge popunjene po cijeloj dubini.

Višak materijala uklonite istim gleterom.

3. Čišćenje epoksidnih masa za fugiranje treba izvesti dok je masa još svježa.

Za čišćenje koristite Scoth-Brite® filc natopljen vodom, pazeći da ne ispraznite fuge. Filc uvijek treba biti natopljen vodom i potrebno ga je često ispirati.

4. Preostale ostatke mase uklonite tvrdom celuloznom spužvom (kao što je npr. MAPEI spužva), koja se mora zamijeniti kada se zasiti smolom.

Najvažnije je da nakon završetka radova na površini nema ostataka mase za fugiranje jer, kada se osuši, čišćenje je izuzetno teško. Zato je od velike važnosti tijekom čišćenja spužvu često ispirati.

5. Završno čišćenje epoksidnih masa za fugiranje može se izvesti sredstvom za čišćenje Kerapoxy Cleaner. Ovaj proizvod može se koristiti i za uklanjanje tankih ostataka mase ako se nanese u roku od nekoliko sati nakon fugiranja.

U tom slučaju proizvod treba ostaviti da duže djeluje (15 – 20 min). Efikasnost proizvoda Kerapoxy Cleaner ovisi o količini preostale mase i vremenu koje je proteklo od primjene. Čišćenje je ipak najbolje izvesti dok je masa još svježa, kao što je gore i opisano.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi