Dekorativni kamen je pravi izbor za vas ako u svom domu želite imati motiv prirode, rustikalan izgled kamenog zida ili na primjer industrijski izgled stare cigle. Namijenjen je za postavljanje u interijeru i eksterijeru. Često ga se može vidjeti u dnevnim boravcima i kupaonama, na ogradama ili fasadama kuća i ustanova, a koristi se i za oblaganje kamina, šankova ili bazena. Može se postaviti na sve vrste podloga, od betonskih, pa do cigle i rigips ploče.

Dekorativni kamen učinit će vaše fasade, ograde ili pak unutrašnjost doma estetski privlačnima i dati im posebnu čar. 

1. Prednosti umjetnog u odnosu na prirodni dekorativni kamen

  • povoljnija cijena proizvoda i ugradnje – umjetni kamen proizveden je s brazdama na zadnjoj strani, zbog čega bolje prianja na sve površine. Prirodni kamen ima uglavnom glatku pozadinu, te zahtjeva dodatne temelje i nosače, što rezultira dodatnim troškovima;
  • veliki izbor boja i modela – na raspolaganju su boje od bijele do crne, raznih imitacija prirodnog kamena, opeke, stare cigle, hrastovih planki I još mnogo toga;
  • manja težina – iz tog razloga može ga se postaviti na svaku čvrstu podlogu;
  • niža cijena od pravog kamena
  • veća iskoristivost – otpad pri postavljanju je 2-5%, za razliku od 10-25% kod prirodnog kamena, ovisno o vrsti i načinu postavljanja.

2. Postavljanje dekorativnog kamena

  • Potrebno je prvo očistiti površinu (od nečistoća, stare boje, dotrajale žbuke i sl.) te potom impregnirati površinu.
  • Ljepilo nanijeti na obje strane (na površinu koju lijepite i na kamen).
  • Upotrijebite gumeni čekić i sa njim lagano lupite par puta po kamenu koji ste već stavili na zid kako bi se ljepilo podjednako rasporedilo.
  • Kod kamena sa fugama razbijte horizontalne i vertikalne linije svakih 30-40 cm, fuge ispunite s masom za fuge te pričekajte da se fuga djelomično osuši i onda je očistiti.
  • U interijeru gdje je povećana koncentracija dima i vlage i u područjima gdje je povećana koncentracija soli i klora (more i planine), preporučamo dodatnu zaštitu vodonepropusnom, prozračnom impregnacijom.

3. Kvaliteta i dugovječnost

Naši modeli dekorativnog kamena imaju jamstvo 20 godina. Uz pravilno postavljanje i održavanje, kamen će u potpunosti zadržati svoj prvotni izgled. Boje koje se koriste da bi se dobio krajnji izgled, umiješane su u samu smjesu, tako da i nakon duže izloženosti suncu, vjetru ili kiši, ostaju iste. Svi modeli izrađeni su od visokokvalitetnih materijala (bijeli cement, kamena prašina, bijeli lomljeni kamen, aditivi). Na tržištu postoje proizvodi od nekvalitetnog gipsa koji se vrlo lako oštećuje, pa se svakako dobro informirajte prije kupovine iznimno povoljnih modela dekorativnih kamena.

4. Čišćenje i zaštita

Čišćenje dekorativnog kamena moguće je usisavačem ili mekom četkom, octom u slučaju fleka (ocat razblažiti vodom 1:4). Ne smije se upotrebljavati izbjeljivač, agresivna sredstva ili sredstva za skidanje boje. Kamen se ne mora ničim premazati, a ako to ipak napravite, savjetujemo da za početak isprobate samo na jednom, kako ne bi došlo do prevelikog sjaja

5. Pretvorite vaše ideje u stvarnost

Veliki izbor različitih modela ostavlja veliku mogućnost kombiniranja i finalnog izgleda interijera ili eksterijera. Na primjer, dekorativnim kamenom možete istaknuti i samo određen dio vašeg doma – zahvaljujući njegovoj eleganciji i bezvremenosti lako ga je uklopiti s drugim materijalima.

Dekorativni kamen u vaš će prostor unijeti posebnu atmosferu i dati mu novi vizualni identitet. Pretvorite svoje ideje u stvarnost! Ukrasite dom po svome ukusu i guštajte u ekskluzivnom dekoru prostora.

RETA d.o.o.
RETA d.o.o.
Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi