Poliuretanski sustav za brzu, jednostavnu i dugotrajnu zaštitu balkona, terasa i spremnika!

Poliuretani kao najsvestraniji materijali iz obitelji polimera prilično su popularan izbor zbog jednostavnosti ugradnje. Poliuretan se sastoji od dviju komponenti – baze i reaktora. Poliol djeluje kao baza, dok je izocijanat reakcijska komponenta. Tekući hidroizolacijski materijali od poliuretana nastaju reakcijom izocijanata i molekule poliola u prisutnosti katalizatora. Upravo zbog tekuće konzistencije poliuretanske hidroizolacije danas imaju sve veću primjenu u hidroizolaciji objekata.

Odlično su rješenje kada želimo postići monolitan izgled poda bez fuga te jednim sustavom dobiti i hidroizolaciju i završnu oblogu. Osim toga, možemo ih primijeniti i kada ne želimo ili ne možemo ukloniti postojeću oblogu bilo zbog buke kod uklanjanja ili zbog narušavanja statike nosive konstrukcije.

Prednosti Purtop Easy sustava

Svojim postojećim rješenjima za hidroizolaciju balkona, terasa i spremnika Mapei je pridodao i gotove poliuretanske proizvode za hidroizolaciju u samo jednom sloju – Purtop Easy. Poliuretanski hidroizolacijski sustav Purtop Easy je visokoelastičan i izuzetno jednostavan za primjenu – može se nanositi gleterom, valjkom ili špricanjem.


Ima izvrsnu čvrstoću prionjivosti na različite podloge poput cementnih estriha i mineralnih podloga, postojećih keramičkih pločica, bitumenskih traka te metalnih površina, što ga čini idealnim za nove, ali i za postojeće podloge za koje predstavlja brzo i dugotrajno rješenje za hidroizolaciju.

Ukupna debljina sustava manja je od 2 mm, a u konačnici se postiže monolitna površina bez fuga, atraktivnog izgleda.


Područje primjene ovog sustava široko je – može se koristiti za hidroizolaciju:

  • terasa i balkona
  • pješačkih površina
  • zelenih krovova
  • novih ravnih krovova
  • obnovu postojećih ravnih krovova

MAPEI ODUVIJEK PRATI TRŽIŠNE TRENDOVE TE OSLUŠKUJE POTREBE SVOJIH KORISNIKA. SVAKODNEVNO ULAGANJE U RAZVOJ NOVIH TEHNOLOGIJA I TRAŽENJE TRAJNIJIH I KVALITETNIJIH RJEŠENJA DOVELO JE DO RAZVOJA NOVIH, INOVATIVNIH HIDROIZOLACIJSKIH SUSTAVA.

Više informacija: Purtop Easy

Prednosti Purtop Easy sustava brojne su – iznimno je fleksibilan i trajan, jednokomponentan i već pripremljen za upotrebu, UV stabilan (posebno Purtop Easy T zahvaljujući svom alifatskom sastavu), jednostavno se nanosi te je otporan na korijenje. Osim toga, može se izvesti u jednom brzosušećem sloju dodavanjem proizvoda PURTOP ADY u PURTOP EASY. Važno je napomenuti da njegova mehanička svojstva ostaju nepromijenjena i pri niskim temperaturama, čak do -40°C.

Ima CE oznaku sukladno normi EN 1504-2 – Proizvodi i sustavi za zaštitu i popravak betonskih konstrukcija – Definicije, zahtjevi, kontrola kvalitete i vrednovanje sukladnosti, 2. dio: Sustavi površinske zaštite. Purtop Easy sustav čini niz proizvoda jednostavnih za primjenu.

Tri su vrste poliuretanskih hidroizolacijskih sustava:

  • Purtop Easy
  • Purtop Easy T
  • Purtop Easy DW

PURTOP EASY - Može se koristiti za hidroizolaciju novih kao i za obnovu postojećih objekata bez uklanjanja postojećih obloga.


PURTOP EASY T - Jednokomponentna, elastična, transparentna poliuretanska hidroizolacija PURTOP EASY T osigurava trajna hidroizolacijska svojstva bez uklanjanja postojećih keramičkih pločica. Osim toga, ima izuzetna svojstva premoštenja pukotina te vrlo dobro podnosi naprezanja na balkonima i terasama.


PURTOP EASY DW - Ova dvokomponentna elastična poliuretanska hidroizolacija pogodna je za hidroizolaciju novih ili postojećih spremnika te vodosprema pitke vode.


Hidroizolacije Purtop Easy sustava udovoljavaju zahtjevima važećih europskih normi. Purtop Easy sustav zadovoljava i posebna ispitivanja i zahtjeve poput ETAG 005, koji potvrđuje vijek trajanja hidroizolacijskog sustava od minimalno 25 godina i otpornost na prodiranje korijenja kod primjene u sustavu zelenih krovova. Osim toga, sustav je usklađen sa zahtjevima za kontakt s pitkom vodom te udovoljava zahtjevima norme EN 1504-2 za zaštitu betonskih konstrukcija.

ZAHTJEVI ZA TRAJNIM I KVALITETNIM RJEŠENJIMA DANAS SU ULTIMATUM PRILIKOM IZVEDBE HIDROIZOLACIJE. POLIURETANSKI SUSTAVI PURTOP EASY OSIGURAVAJU NE SAMO IZNIMNA I DUGOTRAJNA SVOJSTVA VEĆ SU I ESTETSKI PRIHVATLJIVI KAO ZAVRŠNI SLOJ DOSTUPAN U NEKOLIKO ATRAKTIVNIH BOJA.
Pogledajte video - način primjene!
 
 
Više informacija potražite na www.mapei.hr i www.mapei.com ili nazovite Odjel tehnike Mapei Croatia na besplatni broj 0800 0208. Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.
MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi