Bilo da je riječ o novogradnji ili renoviranju starog objekta, posebnu pozornost treba posvetiti podovima. Bez obzira da li je kao završna obloga predviđen parket, keramika, laminat ili nešto sasvim drugo, neophodna je ravna podloga, koja mora ujedno biti i čvrsta, kako bi materijali koje postavljamo kao oblogu ispunili svoju ulogu.

Uloga masa za izravnavanje, osim popunjavanja rupa i neravnina u prethodno izvedenim podlogama, je i niveliranje podova, odnosno dobijanje podloga u određenim padovima, ukoliko se radi s masama koje se ne razlijevaju, tj. nisu samonivelirajuće. Nivelirajuće i samonivelirajuće mase Cemix, proizvedene su na bazi cementa i aditiva, te su otporne na smrzavanje.

NivoSpachtel 3-20

Brzovezujuća podna masa za izravnavanje visoke tlačne čvrstoće ≥ 25 N/mm2, namjenjena je za unutarnju i vanjsku primjenu, s kojom je moguća izrada padova, pogodna je za sve uobičajene podloge kao što su npr. beton, cementni estrisi, kamen, i sl. materijali.

Odlikuje ju iznimna stabilnost, primjenjiva je za debljine nanosa od 3 do 20 mm, te nema potrebe za primjenom predpremaza. Otporna je na vodu i smrzavanje, te ne zahtjeva završnu oblogu na umjereno opterećenim podlogama. Prohodna i opteretiva je nakon 6 sati, ovisno o uvjetima na gradilištu.

NivoPlus 3-15 mm

Samonivelirajuća podna masa za izravnavanje, tlačne čvrstoće ≥ 20 N/mm2, za unutarnju i vanjsku primjenu, primjenjiva kod podnog grijanja. Pogodna je za nanošenje na sve uobičajene podloge kao što su beton, cementni estrisi, kamen i sl. materijali.

Odlikuje ju iznimno lagana obrada, izlijevanje i ugradnja. Ručna i strojna masa za izlijevanje. Preporuka je da se zbog ujednačenosti kvalitete kod izvedbe većih površina strojno izlijeva, uz prethodnu pripremu podloge predpremazom Nivogrund. Kod neupojnih glatkih podloga kao što su npr. keramičke pločice, potrebno je podlogu prethodno nahrapaviti predpremazom KontaktB Plus.

Primjenjiva je za izravnavanja u debljinama od 3 do 15 mm. Namjenjena je za unutarnje i vanjske natkrivene površine. Sve površine izvedene s NivoPlus-om moraju se naknadno obložiti. Prohodna je nakon 5 sati, a opteretiva nakon 72 sata, ovisno o uvjetima na gradilištu.

Svaka podloga je specifična, i prilikom odabira masa za izravnavanje, preporuka je da se dobro informirate, kako bi se izbjegle pogreške i spriječile može bitne štete. Preporuka je da se prate upute proizvođača materijala, a Cemix Croatia je na usluzi za sve potrebne informacije o našim proizvodima, te nam se slobodno obratite.

CEMIX CROATIA d.o.o.
CEMIX CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi