Ljeto je razdoblje kada se nalazimo pod opsadom od muha, komaraca i drugih insekata. Budući da tijekom vrućih ljetnih dana i noći ne dolazi u obzir da se u potpunosti zatvorimo i izoliramo, a nemamo klimu, prijeko potrebno je na neki način osigurati ulaz i cirkulaciju zraka, a spriječiti istovremeno pristup insektima.

U supermarketima su česti proizvodi gotove i unaprijed pripremljene prozorske mreže, no do problema dolazi kada su nam cijene nepovoljne, dimenzije neodgovarajuće ili nam je postavljanje već gotovog proizvoda previše komplicirano. Dobra vijest je da vrlo lako možete sami izraditi i postaviti funkcionalnu prozorsku mrežu koja će vas štititi od insekata. Od materijala su vam potrebni mreža i čavlići tipa rajsnedle, a od alata metar, škare i čekić.

Najprije izmjerite dimenzije okna koje ćete zaštititi mrežom. U velikoj većini slučajeva, mreža će se postaviti s vanjske strane prozora (ovisno o samom načinu otvaranja prozora) tako da osim dimenzije prozora, dodajte još barem 1 cm na dužinu i širinu kako bi imali dovoljno prostora za čavliće kojima ćete mrežu fino učvrstiti kako se ništa ne bi moglo provlačiti.

U trgovačkim lancima specijaliziranima za uređenje i radove u eksterijeru i interijeru vašega doma, možete pronaći vrlo jeftine mreže koje su najčešće od plastike, ali ih ima i metalnih te od fiberglasa. Najjednostavnija za oblikovanje je plastična mreža koju uzmete u odgovarajućim dimenzijama i količinama.

Na prozoru na kojem ćete prethodno podići šarke i otvoriti ga kako bi vidjeli čitav prostor koji će trebati prekriti, plastičnu mrežu prvo postavite na gornjem dijelu. To će vam pomoći tijekom učvršćivanja ostalih dijelova mreže na prozor. Čavlićima oprezno rukujte kako se ne bi uboli, ali i kako ih ne bi iskrivili budući da su vrlo tanki. Nakon što na odgovarajućim udaljenostima postavite i čekićem utisnete čavliće, možete škarama odrezati viškove kako ne bi smetali oku, ili funkcioniranju prozora.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi