Mnogi se zbog niskih temperatura niti malo ne vesele zimskim danima, no zima ima svojih čari, posebno za one najmlađe. Na primjer, djecu možete razveseliti izradom ledenih ukrasa. Treba vam sljedeće: aluminijska posuda za spremanje, komad deblje špage ili obična vezica za cipele, malo vode, te ukrasi koje imate pri ruci – suho cvijeće ili lišće, grančice, češeri, sjemenke, školjkice…

Zadajte djeci da u aluminijskoj posudi slože ukrasne materijale. Zatim vezicu za cipele ili špagu presavijte na pola i stavite u posudu. Dio koji ste savili treba visjeti iz posude, a dva kraka neka dosežu do sredine posude. Malo vode pažljivo ulijte u posudu i to tik do ispod ruba. Po potrebi stavite nešto na krajeve špage kako bi ostali pod vodom.

Ako je vani temperatura ispod nule posudu stavite van kako bi se ukras zamrznuo. Ako je temperatura iznad nule stavite je u zamrzivač. Nakon što se ukras zamrzne izvadite ga iz aluminijske posude i neka ga djeca izlože na željeno mjesto, na primjer, može se objesiti na stablo ispred kuće.

Izrada ledenih ukrasa može biti dobra zabava i za one starije. Iskoristite najbolje od zime i uživajte u zimskim radostima!

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi