Uvijek je od presudne važnosti privući nove klijente, a upravo ponuda predstavlja prvi kontakt s potencijalnim klijentom. Izrada kompletnog i preciznog troškovnika koji je lako razumljiv i prilagođen klijentu, iznimno je važna. Procjena troškova građevinskog projekta (ponudbeni troškovnik) klijentu pruža pregled troškova cijelog projekta. Ako želite da vaša ponuda odskače od konkurenata, specificirati i izračunati troškove građevinskih radova jako je važno.

U početnoj fazi pri izradi ponude pažnju treba obratiti na opseg radova, lokaciju, procjenu rokova te zadatke koji se moraju izvršiti. Kada dobijete uvid u te podatke, moguće je izračunati troškove svih radova. Trošak je potrebno izračunati za svaku točku posebno. Najčešće stavke u troškovnicima građevinskih radova su: rad, materijal, operativna marža i troškovi amortizacije strojeva, materijala i radnih prostorija.

Precizna procjena svih potrebnih materijala vrlo je važna. Morate uračunati sve dijelove i materijal koji će se koristiti. Podaci o dimenzijama i rasporedu pomoći će vam u tome. Preporuka je da uračunate i granicu odstupanja od 10 do 15%, u slučaju nepredviđenih troškova.

Svaka stavka mora biti vrednovana u odnosu na tržišnu cijenu, a u tome vam može pomoći PlanRadarov softver za upravljanje građevinskim projektima.

Nakon izračuna svake stavke, potrebno je napraviti izračun konačnog troškovnika. Izgled i prikaz ponude važni su kao i njen sadržaj. S obzirom na to da je količina informacija ogromna, sažetim oblikom ponude klijentu možete olakšati da se odluči za vas s povjerenjem. Možete koristiti predložak za izradu troškovnika građevinskih radova što ubrzava izradu ponude.

Na linku pročitajte detaljnije o izradi troškovnika, preuzmite e-knjižicu te isprobajte PlanRadar besplatno.

PLANRADAR d.o.o.
PLANRADAR d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi