Kamin je važan element svakog doma i zahtijeva redovito održavanje. Ako dođe do toga da su njegove stijenke jako ispucale morat ćete ih u potpunosti zamijeniti.

U slučaju da su stijenke kamina ispucale, ali napukline su manje tada ih možete ispuniti vatrostalnim cementom. Ako ga nemate doma možete ga kupiti u specijaliziranim trgovinama za građevnu opremu ili u centrima koji također imaju navedenu opremu.

Za stijenke kamina hvata se čađa i nečistoća koju možete ukloniti krutom ili žičanom četkom. Za čišćenje napuklina upotrijebite zidarsku žlicu ili neki sličan zašiljeni alat. Za natapanje napuklina vodom poslužite se kistom. Vatrostalni cement možete nanijeti nožem za kitanje i to trebate učiniti dok su napukline mokre. Nakon toga ga zidarskom žlicom zabijte što čvršće i odstranite višak cementa. Ispunjenu površinu zagladite mokrim prstom i pustite da se suši nekoliko dana prije paljenja vatre.
Napukline na stijenkama ne smiju se ignorirati jer mogu imati posljedice kao što su toplinska oštećenja opeke u dimnjaku

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi