Jednostavna i dobro osmišljena ISO SPAN tehnologija gradnje zidova, s gotovim rješenjima detalja, uvelike pridonosi ukupno efikasnoj i optimalnoj gradnji objekta bilo koje vrste i namjene, kako u tehničkom tako i u komercijalnom smislu.

Zidovi od ISO SPAN blokova u sebi sadrže svu potrebnu toplinsku izolaciju, a u sprezi s betonskom jezgrom zidovi imaju veliku nosivost i protupotresnu sigurnost te dobru akumulaciju topline i paropropusnost. 

Jednostavnim slaganjem blokova oni su istovremeno oplata i izolacija te nisu potrebni dodatni radovi izrade oplate i izolacije vertikalnih serklaža i nadvoja, što sve znatno utječe na ukupno nižu cijenu izrade zidova.

Na gotov zid nije potrebno dodavati toplinsku izolaciju i time se znatno ubrzava i pojednostavljuje završna obrada zidova.

Kada se sve to zbroji, jasna je računica uštede na materijalu i sve skupljoj i teže dostupnoj radnoj snazi. Za slaganje blokova i betoniranje zidova jedne prosječne stambene zgrade dovoljna su dva do tri građevinska radnika, nisu potrebne oplate, skele, razupore i slično.

Prosječni postotni udio troškova izrade vanjskih zidova sa završnom obradom za zgradu srednjeg  standarda (izvor: tablica Hrvatske komore arhitekata) iznosi oko 24% od ukupnog troška građevinskih i instalaterskih radova, dok je za unutarnje zidove taj postotak oko 15%. Ovo se odnosi na tzv. „standardnu“ gradnju, kod koje su odvojeni radovi zidanja opekom ili betoniranja, stavljanja dodatne fasadne izolacije i završna obrada zida.

ISO SPAN kao dobro osmišljen građevinski materijal i kompletirana tehnologija gradnje, koja ima gotova rješenja detalja, nudi mogućnost smanjenja troškova izrade zidova, kao i čistu kalkulaciju cijene bez skrivenih troškova koji mnogima izmiču iz procjena i troškovničkih izračuna.

Kalkulacijom cijene ISO SPAN blokova, betonske ispune, armature (najčešće samo konstruktivna armatura kod spojeva zidova i kod nadvoja) i cijene rada dobiva se optimalna ukupna cijena, koja je vrlo konkurentna svim suvremenim sistemima vanjskih i unutarnjih zidova.

ISO SPAN Baustoffwerk Gmbh
ISO SPAN Baustoffwerk Gmbh
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi