Čovječanstvo je neprestano težilo napretku kroz povijest. U prvom planu su uvijek pojedinci ili tvrtke koji tehnološku izvrsnost i inovativnost postavljaju kao jednu od svojih ključnih vrijednosti. Ema d.o.o. svojim kupcima želi ponuditi samo najbolje što trenutno tržište nudi i to je velika prednost firme. Budući da su već mnoge stvari usavršili, usredotočili su se i na dizalice topline. Toplinska pumpa je dakle uređaj koji crpi toplinu s jednog mjesta i isporučuje je na drugo.

Što znači inverter?

Jedan od najvećih koraka prema većoj učinkovitosti bila je integracija invertersko upravljanje kompresora. Ali što je zapravo inverter? Da malo pojednostavnimo stvari, logika toplinske pumpe omogućuje ovoj tehnologiji da promijeni broj okretaja kompresora i posljedično snagu toplinske pumpe. Pokazalo se da su kompresori upravljani pretvaračem znatno učinkovitiji od konvencionalnih on / off kompresora.

Dakle, "pretvarač" radi slično motoru automobila. Kada nam treba veća snaga (pri ubrzavanju) pritisnemo papučicu gasa i tako brzo pristupimo željenoj brzini. Kad trebamo malo usporiti, smanjujemo s pritiskom papučice. U idealnom slučaju, trebali biste ubrzati do željene brzine i tamo pronaći odgovarajući pritisak papučice kako biste mogli ravnomjerno održavati tu brzinu. Upravljanje pretvaračem kompresora radi na istom principu - održava stalan rad.

U svakom trenutku drži pravu snagu kako bi sustav grijanja mogao što točnije održavati sobnu temperaturu, bez neželjenih oscilacija. Stariji dizajnerski sustavi bili su izloženi oscilacijama, a posljedice rada samo u načinu uključivanja / isključivanja. Možete li zamisliti da vozite automobil u kojem biste mogli samo divlje ubrzati, a zatim ugasiti motor i pričekati da se automobil uspori dovoljno da ponovno počne ubrzavati?

Treba li nam uopće dizalica topline?

Sama toplinska pumpa vam omogućuje produljenje sezone kupanja. U prvim mjesecima proljeća omogućuje nam da prvi put skočimo u vodu kad vani još nisu visoke temperature, a također produžuje uživanje u bazenu do posljednjih lijepih jesenskih dana.

S vremenom se naviknemo i na nekoliko više temperature vode, jer u bazenu, osim plivanja, volimo vrijeme provoditi družeći se s prijateljima ili obitelji, a znamo koliko brzo se možemo prehladiti ako smo u vodi dugo vrijeme.

Bez obzira na vašu konačnu odluku, preporučujemo da se prilikom planiranja odlučite za predpripremu za toplinsku pumpu na samom početku. U tom slučaju ne morate kasnije stvarati dodatne troškove gradnje.

Ema d.o.o., Orehova Vas
Ema d.o.o., Orehova Vas
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i ugradnja u Sloveniji i Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi