Drvo u kupaonici - da ili ne? Vjerujemo da bi se unatoč brojnim prednostima drveta velik broj ljudi priklonio timu "ne" jer se radi o prostoru koji sadrži razne štetne čimbenike za ovaj materijal. No, što kada bismo Vam rekli da od sada u kupaonici možete imati drvene umivaonike i to bez ikakvog straha za njihovo održavanje, promjenu izgleda ili vijek trajanja?

Nakon godinu i pol dana konstantnog usavršavanja, tim kreativaca uspio je u svom naumu i dizajnirao umivaonike od drveta koji ne samo da su estetski vrlo privlačni, već su i visoko funkcionalni.

Krenimo redom!

U susret novom izazovu

Nakon dugogodišnje suradnje, dvije sisačke tvrtke odlučile su kreirati novi zajednički proizvod, izum koji će pomaknuti granice u uređenju interijera.

Dok tvrtka G-code nudi uslugu 3D modeliranja, vizualizacije i printanja te CNC tehnologijom obrađuje različite tipove materijala poput drveta, pleksiglasa, pločastih umjetnih materijala, plastike, spužve i drugih, Rukotvorine Dumbović u svojoj ponudi uključuju dizajn, izradu, dostavu i montažu svih elemenata za interijer i eksterijer izrađenih od drveta.

Iskustvo u radu s drvetom Nikice Dumbovića i znanje 3D modeliranja i programiranja Ivana Drahotuskog rezultiralo je drvenim umivaonicima na kojima su primijenili novu tehnologiju, navedeno 3D modeliranje i uporabu te obradu materijala CNC strojem.

O brendu

Prilikom osmišljavanja naziva brenda vlasnici tvrtki htjeli su da ime sadrži poveznicu s drvetom kao materijalom i tako su umivaonici nazvani prema keltskom bogu šume Cernunnosu.

Iza ovog brenda stoji jedinstven dizajn umivaonika koji se u potpunosti prilagođava željama kupca. Nema masovne proizvodnje, već se umivaonici izrađuju prema zahtjevima po pitanju izgleda i dimenzija.

Za izradu umivaonika koristi se drvo oraha zbog njegove teksture i težine koju ima u svijetu stolarije, odnosno slovi kao jedan od najkvalitetnijih i strukturno najljepših materijala za izradu drvenih elemenata.

Ako želite imati jedinstven proizvod poput Cernunnos umivaonika u svom domu, vikendici ili poslovnom prostoru ili samo imate dodatnih pitanja kontaktirajte tvrtku G-code na telefon 097/ 71 88 735.

Kako održavati drveni umivaonik

Iako je drvo omiljeno u interijeru jer unosi dašak prirode i topline, mnogi su skeptični prema drvenim elementima u kupaonici. Ipak se radi o prostoru s puno vlage i naglim promjenama temperature.

No, s umivaonicima Cernunnos nema straha od vlage niti brige oko održavanja i vijeka trajanja. Dumbović i Drahotusky navode kako drvo mora biti termički obrađeno, a zatim se tretira s nekoliko vrsta premaza. Prilikom izrade koriste sedam različitih slojeva za zaštitu drveta od vlage i promjene temperature.

Umivaonik je u potpunosti zatvoren i održava se antiabrazivnim sredstvima čime zadržava dugogodišnju kvalitetu. Za održavanje preporučuju korištenje prirodnih sredstava, poput octa. Drvo s vremenom ne mijenja boju, već ostaje jednako kao prvog dana.

Cernunnos u kupaonicama različitih stilova

Umivaonici su namijenjeni privatnim i poslovnim korisnicima, ljubiteljima modernog i rustikalnog stila, s industrijskim štihom.

Ovaj umivaonik zanimljiv je i kupcima s Jadrana koji ga kombiniraju s kamenom i tako kreiraju prostor baziran na prirodnom izgledu.

Uspješno će se uklopiti u klasične, ali i izuzetno moderne kupaonice jer će osim prirode, u prostor unijeti i dozu luksuza.

Želite li pratiti razvoj ove kreativne priče, slobodno zapratite Facebook profil Cernunnos umivaonika.

Ako ste poželjeli imati jedinstven proizvod poput Cernunnos umivaonika u svom domu, vikendici ili poslovnom prostoru ili samo imate dodatnih pitanja slobodno kontaktirajte tvrtku G-code na telefon 097/ 71 88 735.

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi