Tvrtka TAUS analizirala je i ispitivala temeljno tlo na dvadesetak objekata u Zagrebu nakon potresa. Istraživanje je pokazalo da je tlo na oštećenim objektima u većini slučajeva loše i nestabilno. Ako objekt i nije imao problema s temeljnim tlom, tijekom potresa je moglo doći do lokalnih efekata likvefakcije, a time i do slijeganja tla i pojave novih šupljina ispod temelja.

Zbog svega navedenog trebalo bi prije sanacije konstrukcije provjeriti stanje tla i temelja te poduzeti zahvate u tlu koji će spriječiti daljnje slijeganje i pojavu novih oštećenja, ukoliko je to potrebno. Bez toga, niti najskuplja konstruktivna sanacija neće polučiti željeni efekt. Pročitajte više o injektiranju smola u tlo kao prevencija ili u kontekstu obnove objekata ukoliko želite ojačati temeljno tlo kako biste uživali u sigurnosti svog doma.

TAUS d.o.o.
TAUS d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi