U sklopu velike revitalizacije gradskog parka u Koprivnici, 2017. godine otvoreno je igralište OŠ Antun Nemčić Gostovinski. Na igralištu se nalaze sportski tereni za nogomet, rukomet, košarku, tenis, badminton te prva prava atletska staza u Koprivnici.

Kao završni materijal za igralište odabran je Mapecoat TNS Multisport Professional, višeslojni sustav na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji, za unutarnje i vanjske multifunkcionalne sportske terene. S obzirom da se radilo o novoj asfaltnoj podlozi, bilo je potrebno pričekati tri tjedna kako bi asfaltna podloga bila spremna za izradu Mapecoat TNS sustava. Nakon što je podloga bila spremna, nanesen je temeljni premaz MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT, poluelastična akrilna pasta u vodenoj disperziji. Koristi se za pripremu i izravnavanje površina prije nanošenja završnih obojenih slojeva iz sustava Mapecoat TNS.

Nakon sušenja temeljnog premaza nanesen je MAPECOAT TNS FINISH 1, elastični obojeni akrilni premaz u vodenoj disperziji za završnu obradu raznih sportskih površina. Za igralište su odabrane atraktivna tamnoplava za igralište i svjetloplava boja za prostore oko igrališta.

Korištenjem MAPECOAT-a TNS FINISH osigurava se relativno mekan osjet pod nogama. S obzirom na odlične karakteristike proizvoda koje garantiraju savršen odskok lopte i ugodnu igru, MAPECOAT TNS FINISH 1 omogućava savršen odnos između trenja i proklizavanja. Karakterizira ga sporija podloga pogodna za početnike i rekreativce, što ga čini idealnim za škole i sportske akademije te za djecu. Kao završni premaz nanesen je MAPECOAT TNS COLOR, fino granulirani obojeni akrilni premaz s odabranim punilima u vodenoj disperziji za završnu obradu unutarnjih i vanjskih teniskih igrališta, multifunkcionalnih sportskih terena te biciklističkih i pješačkih staza.

Završni premaz MAPECOAT TNS COLOR.

Na terenu su završno izvedene linije MAPECOAT-om TNS LINE, akrilnom bojom u vodenoj disperziji za označavanje linija na sportskim terenima. Mapecoat TNS Multisport Professional sustav je visoke otpornosti na habanje, UV zrake i razne vremenske utjecaje, a može se koristiti za unutarnje i vanjske površine. Održavanje je jednostavno – dovoljno je redovito čišćenje čistom vodom.

Igralište OŠ Antun Nemčić Gostovinski primarno pokriva potrebe nastave osnovne škole, no u slobodne sate njime se koriste i građani.

TEHNIČKI PODACI

  • Sportsko igralište, Koprivnica
  • Vrijeme izvođenja radova: lipanj 2017. godine
  • Investitor: Grad Koprivnica, Koprivnica
  • Projektant: Forma Biro d.o.o., Koprivnica
  • Izvođač: Koming d.o.o., Koprivnica
  • Izvođač podopolagačkih radova: Edel Sport d.o.o., Zagreb
  • Nadzor: Zdravko Sarapa, dipl. ing. arh., Forma Biro d.o.o., Koprivnica
  • Mapei koordinatori: Nenad Karalija, Krešimir Dobranić

PROIZVODI MAPEI

  • Mapecoat TNS Color, Mapecoat TNS Finish 1, Mapecoat TNS Line, Mapecoat TNS White Base Coat

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi