Na godišnjicu tragične nesreće jednog od najboljih košarkaša svih vremena, pored Draženova spomenika na Baldekinu u Šibeniku gdje je napravio prve košarkaške korake, a potom stigao do najviše točke – terena NBA košarkaške lige, uređeno je košarkaško igralište s njegovim imenom.

Kao završni materijal pri uređenju Draženova igrališta odabran je Mapecoat TNS sustav. S obzirom nato da se radilo o betonskoj podlozi, najprije je bilo potrebno premazati podlogu dvokomponentnim temeljnim premazom u vodenoj disperziji MAPECOAT I 600 W za izvedbu zaštitnog, protuprašnog sloja koji se nanosi direktno na cementne površine, a služi kao impregnacijski premaz u sustavu Mapecoat TNS Multisport Professional. Potom je nanesen MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT, poluelastična akrilna pasta u vodenoj disperziji s odabranim punilima u bijeloj boji koja se koristi za pripremu i izravnavanje površina prije nanošenja obojenih završnih slojeva iz sustava Mapecoat TNS.

Nakon sušenja temeljnog premaza nanesen je MAPECOAT TNS FINISH u atraktivnoj narančastoj boji. Korištenjem MAPECOAT-a TNS FINISH osigurava se relativno mekan osjet pod nogama. S obzirom na odlične karakteristike proizvoda koje garantiraju savršen odskok lopte omogućujući tako ugodnu igru, MAPECOAT TNS FINISH omogućava savršen odnos između trenja i proklizavanja. Pri primjeni sustava Mapecoat TNS Multisport Professional, MAPECOAT TNS FINISH nanesen je u tri sloja. Nakon sušenja završnog premaza na terenu su izvedene linije akrilnom bojom MAPECOAT TNS LINE.

Jednostavno čišćenje igrališta vodom.
 

Za održavanje Mapecoat TNS sustava dovoljno je redovito prati terene čistom vodom, što održavanje čini iznimno jednostavnim i ne utječe na postojanost boje i kvalitetu završnog sloja. Mapecoat TNS Multisport Professional sustav je visoke otpornosti na habanje, UV zrake te razne vremenske utjecaje, a može se koristiti za vanjske i unutrašnje površine.

Danas na Draženovu igralištu nove generacije koje rade svoje prve košarkaške korake mogu biti ponosne na svog slavnog sugrađanina te potaknuti njegovim likom i djelom krenuti njegovim stopama. Kako stih iz pjesme posvećene Draženu kaže: „Svoju si dobrotu ostavija svima, nekoj novoj dici igru s Baldekina...”

Nanošenje impregnacije MAPECOAT I 600 W.

TEHNIČKI PODACI

  • Igralište Dražen Petrović, Šibenik
  • Vrijeme izvođenja radova: 2013. godine
  • Investitor: Grad Šibenik
  • Projektant: Arhitektonski biro Ante Kuzmanić d.o.o., Split
  • Glavni izvođač: Kulic invest d.o.o., Vinkovci
  • Izvođač podopolagačkih radova: Uzor Virovitica, Virovitica
  • Nadzor: Građevinski projekt d.o.o., Šibenik, Marko Maglov, dipl. ing. građ.
  • Mapei koordinator: Nenad Karalija

PROIZVODI MAPEI

  • Mapecoat I 600W, Mapecoat TNS White Base Coat, Mapecoat TNS Finish, Mapecoat TNS Line

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi