San mnogih je mala oaza za opuštanje, u prirodi ili na moru, za bijeg od užurbane svakodnevice grada. Upravo jedna takva oaza nalazi se u Brezničkom Humu.
 
Kvalitetna izolacija jedan je od glavnih građevinskih elemenata koji će pridonijeti ugodnoj mikroklimi u vašem domu i donijeti vam uštede u troškovima grijanja i hlađenja. Jedan od materijala, čija je kvaliteta dokazana na brojnim referentnim objektima, napredni je izolacijski sistem skyTech, francuskog proizvođača Winco Tech. 
 
skyTech je negoriva reflektirajuća izolaciji, debljine svega 1 cm i zamjenjuje 24 cm mineralne vune. Time se ostvaruje i ušteda prostora kod izolacije potkrovlja, gdje je svaki centimetar prostora dobro došao. skyTech utječe na manje troškove grijanja ljeti i hlađenja zimi do 50%. Primjenjuje se kao toplinska i zvučna izolacija s unutrašnje strane na  zidovima, stropovima i u podrumima, kod izoliranja krovišta s vanjske strane i unutrašnje strane, te kod ventiliranih fasada za sve vrste građevina. Osim kod renoviranje, investitori diljem Hrvatske imaju pozitivna iskustva u primjeni skyTecha-a u novogradnji. Zadovoljstvo ugrađenim skyTechom iskazao je i investitor ove prekrasne moderne vikendice u Brezničkom Humu.

Vikendica na padini

Pri gradnji objekta iskorištena je sama pozicija terena te je kod projektiranja u obzir uzeto dnevno kretanje Sunca, kako bi se sunčeva svjetlost maksimalno iskoristila kao prirodan izvor topline zimi, ali isto tako kako ne bi došlo do pregrijavanja ljeti.
 
 
Ukupna površina vikendice je oko 100 m2, a donji dio obložen kamenom raspolaže s terasom koju natkriva gornji dio objekta. Bočno u produžetku također je terasa, s roštiljem i klupicama za sjedenje. Ovaj dio namijenjen je zabavi i druženju. Gornji dio objekta ističe se prepoznatljivom formom, staklenim pročeljem te fasadom i krovom obloženim sibirskim arišem. Na 80 m2 smjestili su se svi potrebni sadržaji za komforan boravak tokom vikenda ili čak i  duže. U donjem dijelu smješten je dnevni dio koncipiran kao open space- dnevna soba, blagovaonica, kuhinja te WC. Na katu je intimna zona s dvije spavaće sobe i kupaonicom. U izuzetnom pogledu na okolicu može se jednako uživati iz dnevnog prostora i spavaćeg dijela zahvaljujući velikoj staklenoj stijeni opremljenoj sa sustavom za zasjenjivanje.

 
Uz moderan izgled vikendice, koja se zahvaljujući odabiru materijala, odlično uklapa u okolinu, idu i energetski učinkoviti materijali i toplinska tehnika o kojima smo popričali s vlasnikom.
 
P: Kuća ima prepoznatljiv vanjski izgled. Od čega se sastoji vanjska ovojnica?
O: Gledajući izvana prema unutra, imamo sibirski ariš na cijeloj površini fasade i krova, ispod je folija, kontraletve, zatim skyTech, letve, ispod je cigla, a s unutrašnje strane su zidovi obloženi knaufom. Iako smo mogli ostaviti da ariš dobije tokom godina svoju prirodnu patina, ipak smo odlučili premazati ga uljem.
 
 
P: Za ugodnu unutrašnju klimu i energetsku učinkovitost objekta važna je sinergija kvalitetne izolacije i energetski učinkovite toplinske izolacije. Kojom toplinskom tehnikom kuća raspolaže.
O: Zadovoljan sam, jer izolacija skyTech osigurava ugodnu mikroklimu u interijeru, tako da je ljeti pri visokim vanjskim temperaturama vrlo ugodno, a zimi je komforno toplo. Ono najvažnije, troškovi električne energije za grijanje i hlađenje su vrlo prihvatljivi. Sa skyTech izolacijom uštedili smo i na prostoru, u odnosu na klasičnu izolaciju, što je također značajna prednost ovog sustava.
 
POLO-COMMERCE d.o.o.
POLO-COMMERCE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost na području cijele Hrvatske, Austrije, BiH, Italije, Kosova, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi