Razmišljate li o preuređenju doma ili nabavi novog namještaja svakako razmislite o paletama koje su veoma popularne i mogu se savršeno uklopiti i u interijer i eksterijer.

Ideje za namještaj od paleta su brojne. Na primjer, od paleta možete napraviti garnituru za sjedenje za vaš vrt, balkon ili terasu.

Projekt može biti jednostavan i gotov za nekoliko sati, a možete uzeti veći zalogaj i od paleta napraviti čitavu kuhinju na otvorenom, s garniturom za sjedenje, stolom, kuhinjskim otokom, barom i ostalim.

Izrada namještaja od paleta sve je omiljenija ideja u mnogim kućanstvima. Razlog je u povoljnim cijenama, jednostavnom oblikovanju namještaja i vizualnom dojmu koji palete ostavljaju u prostoriji.

Odlučite li se na izradu namještaja od paleta razmislite o željenom budžetu i ideji namještaja od paleta koju ste zamislili. Možete upotrijebiti već rabljene palete, ali dobro provjerite stanje drveta kako ne biste koristili ono trulo, vlažno, neugodnog mirisa…

Kod obrade namještaja od paleta ne morate biti previše precizni, ali ipak imajte na umu da će ono što izradite biti izloženo pogledima. Također, prije nego što krenete u samu izradu namještaja od paleta trebate otprilike znati koliko vam je paleta potrebno.

Što izraditi

Garnitura za sjedenje od paleta može izgledati veoma šarmantno i na balkonu ili terasi, uz ukrasne jastučiće i razne druge dodatke koje odaberete.

Vrlo lijepo izgledaju vrtne ograde od paleta, a mogu poslužiti i kao spremište za vaše cvijeće. Na primjer, palete postavljene okomito na dvorišnoj ili vrtnoj ogradi.

Unutar paleta možete posložiti teglice i staklenke s biljem, ili staviti zemlju i posaditi nešto od biljaka i povrća po svom guštu.

Treba li vam ideja za namještaj od paleta unutar kuće ili stana mogućnosti su također raznolike.

Sasvim je jednostavno napraviti stol za objedovanje. Dovoljno je samo pričvrstiti nogice. Možete napraviti i šarmantan stolić za kavu u boravku i umjesto nogica, primjerice, ugraditi kotačiće.

Popularna je izrada polica od paleta, klupa, ploča za pisanje, stolica, stolova…

Postavite li paletu na zid kuhinje možete je upotrijebiti kao spremište za posuđe i razne kuhinjske alate. Možete je postaviti i u predsoblje i koristiti je kao vješalicu za odjeću.

Od više paleta možete napraviti i police za obuću u predsoblju, ili police za knjige, ukrasne figure i ostale stvari koje planirate držati u boravku.

Kada ostvarite ideju za namještaj ili dekoracije od paleta možete ih obojiti u boju po izboru.

Palete su praktične, funkcionalne i vizualno mogu podići prostor u kojem ih koristite.

S kvalitetnim bojama, malo truda i mašte dobit ćete moderan i atraktivan komad namještaja koji će plijeniti pažnju svakoga tko vam dođe u posjet.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi