Je li naprasna, stresna i sad već prilično dugotrajna prilagodba "novom normalnom" i u vašem životu dovela do radikalnog preslagivanja top-liste prioriteta? Neki su možda pojmove poput sigurnosti i stabilnosti ranije uzimali zdravo za gotovo i jurili za nekim drugim, iz današnje perspektive površnijim ciljevima i ambicijama pa su im promijenjene životne okolnosti izmijenile i način gledanja na životne vrijednosti.

Neki su, nažalost, osjetili na vlastitoj koži koliko je relativan i nesiguran pojam sigurnosti u današnjem svijetu. Mnogi od nas naučili su neke nove lekcije, preispitali neke stare prosudbe i izvukli neke nove pouke kako bi nove životne nesigurnosti dočekali čim spremnije, a izazovima sutrašnjice odgovorili čim prisebnije – i zadržali svoj unutrašnji mir bez obzira na šumove koji ga pokušavaju poremetiti izvana.

Nova normalna udobnost

Ugoda i udobnost danas znače nešto drugo u odnosu na to kako smo ih shvaćali u "starom normalnom". Nekad smo ih poistovjećivali s raskoši i luksuzom pa su nas fascinirale vile i ljetnikovci poznatih i slavnih, pompozni interijeri, dekadentne dekoracije, financijski nedostižni životni stilovi.

Udobnost je danas biti na toplom i koliko-toliko sigurnom u društvu svojih voljenih. Ugoda je biti zdrav i mobilan, po mogućnosti egzistencijalno zbrinut, a pravi je luksuz povrh toga još biti i zadovoljan svojim životnim odlukama. Sve manje nas fascinira ono izvanjsko; ljepotu življenja danas tražimo iznutra.

Ljepota uvijek dolazi iznutra

A ljepota življenja doista i dolazi iznutra. Koliko vas je posljednjih godinu-i-nešto dana promijenilo svoj odnos prema vlastitom domu otkad u njemu boravite duže i češće? Primjećujete li sada neke stvari kojima ranije niste pridavali pažnju?

Nakon silnih potresa mnogi sada trznu kad u blizini projuri tramvaj i pitaju se kakva je zapravo statika njihove zgrade, što je zapravo u njezinim temeljima, koliko su zapravo otporni njihovi zidovi. Uslijed pandemije pak dobar dio nas zabrine se pri svakom kašljucanju i od svog doma očekuju ne toliko da bude prekrasno uređen koliko da se u njemu zdravo i sigurno živi i diše. A to su, opet, stvari koje dolaze iznutra.

Kakva je vlažnost u vašem domu?

Regulacija temperature i vlage u našim životnim prostorima nikad nije bila toliko važna kao sada kad ovoliko vremena provodimo u svojim domovima. Ne bez razloga, jer procjenjuje se da čak 84 milijuna stanovnika Europske Unije živi u vlažnim prostorima koji mogu narušiti njihovo zdravlje. Golem broj ljudi, s druge strane, živi u domovima s razinama vlage debelo ispod idealnih 45-55%. Jeste li i vi među njima?

Ako primjećujete da se u vašem domu stvara plijesan ili se svakodnevno suočavate s respiratornim problemima, velika je vjerojatnost da jeste, što znači da vas vaša stambena situacija čini ranjivijima na zdravstvene ugroze izvana. Jer i vaša otpornost, pogađate, dolazi iznutra.

Vlaga se, naime, može kontrolirati čestim provjetravanjem i uporabom različitih uređaja za regulaciju vlage, no pravo rješenje za optimalnu razinu vlažnosti u vašem domu je kvalitetna izolacija zidova i podova. Jer da bismo se osjećali dobro izvana, prvo treba dobro pogledati što je unutra! Ista je stvar posrijedi i kad je riječ o temperaturi doma: vremenski ekstremi tjeraju nas u potragu za učinkovitim tehnologijama koji će ublažiti njihove štetne utjecaje, no s dobrom izolacijom ovaj problem može biti riješen bez obzira koliko je hladno ili toplo vani. Jer ugoda, pogodili ste, dolazi iznutra.

Promjena počinje iznutra!

Renovaciju doma dosad smo uglavnom povezivali s estetikom, dodavanjem ili micanjem zidova, osvježavanjem novim słojem boje ili opremanjem novim namještajem.

Danas bolje razumijemo što su prave vrijednosti i od renoviranja očekujemo da nam s novim potresom stvari ne padaju s polica, da nam je dom ugodno i zdravo mjesto za život, da se u njemu uvijek osjećamo sigurno i da nam pritom osigurava racionalnu potrošnju energije.

Zato ovaj put na promjenama radimo iznutra. Vrhunska izolacija zidova, podova i krovova najbolji je način da si jednom za svagda osiguramo unutarnji mir. Danas ona čak nije ni financijski bauk jer Europska Unija iz svojih zelenih fondova obilato financira projekte renoviranja, kako obiteljskih kuća tako i stambenih zgrada, a izolacija od prirodnih materijala poput kamene vune osiguravat će unutarnji mir generacijama i generacijama stanara vašeg životnog prostora, uz značajne uštede energije.

Ljepota življenja dolazi iznutra, a ponekad je upravo sveobuhvatna renovacija potrebna da vaš dom zablista zdravljem, sigurnošću i unutarnjim mirom.

Saznajte više o prednostima renovacije ROCKWOOL proizvodima.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi