Krajem 2017. godine otvoren je hotel Princess u Jastrebarskom. Hotel Princess promovira odgovorni turizam gdje vrijednost tradicije, lokalne kulture i okoliša igra ključnu ulogu u viziji hotela i njegovim uslugama te posljedično i iskustvu svakog gosta.

Za svaki je hotel važno da se gosti osjećaju ugodno. Jedan od bitnih preduvjeta za to je i korištenje prikladnih materijala u izvođenju građevinskih radova. Takvi materijali trebaju biti s izrazito niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva kako ne bi štetili ni izvođačima pri ugradnji ni korisnicima tijekom upotrebe prostora.

U hotelu Princess, između ostalih radova, izvodilo se polaganje tekstilnih ploča u sobama i hodnicima hotela. Pravilna priprema podloge ključ je uspjeha pri ugradnji završnih podnih obloga, ali i općenito pri ugradnji građevinskih materijala.

Stoga je najprije bilo potrebno izravnati podlogu kako bi bila spremna za polaganje tekstilnih ploča. Sve su površine premazane PRIMER-om G, upojno-regulacijskim premazom na osnovi sintetičkih smola u vodenoj disperziji koji poboljšava prionjivost mase za izravnavanje.

Nakon sušenja uslijedilo je izravnavanje brzosušećom masom ULTRAPLAN ECO 20, pogodnom za debljine nanosa 1 – 10 mm, specijalno razvijenom za površine na koje će se polagati tekstilne i elastične podne obloge. U sobama i hodnicima za polaganje slobodno položenih tekstilnih ploča korišten je ULTRABOND ECO FIX, ljepilo u vodenoj disperziji s trajnom ljepljivošću.

Završna faza ugradnje tekstilne podloge u hotelu Princess bila je ugradnja sokl lajsni. Sokl lajsne lijepljene su MAPEFLEX-om MS 45, jednokomponentnim ljepilom na bazi silana.

Svi korišteni proizvodi imaju izrazito nisku emisiju hlapljivih organskih spojeva i tvore sustav ekoloških proizvoda koji osigurava izvrsnu kvalitetu zraka u unutarnjem prostoru. Ova činjenica iznimno je važna i za hotel Princess kojemu je to komparativna prednost na tržištu, a i uklapa se u viziju hotela koji promovira odgovorni turizam.

TEHNIČKI PODACI

  • Hotel Princess, Jastrebarsko
  • Vrijeme izvođenja ra­dova: 2016. – 2017. godine
  • Investitor: Vučković d.o.o., Jastrebarsko
  • Projektant: Elag d.o.o., Zagreb
  • Glavni izvođač rado­va: AB Gradnja d.o.o., Karlovac
  • Izvođač podopolagač­kih radova: Objektni tepisoni d.o.o., Split
  • Nadzor: Pabo-ing d.o.o., Jastrebarsko
  • Mapei distributer: Spegra inženjering d.o.o., Split
  • Mapei koordinator: Nenad Karalija

PROIZVODI MAPEI

Mapeflex MS 45, Primer G, Ultrabond Eco Fix, Ultraplan Eco 20

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi