Krajem 2017. godine otvoren je novi hotel Princess u Jastrebarskom. Ovaj moderno uređeni hotel smješten je podno južnog dijela Plešivice, poznatog vinogradarskog kraja.

Hotel Princess promovira odgovorni turizam gdje vrijednost tradicije, lokalne kulture i okoliša igraju ključnu ulogu u viziji hotela i njegovim uslugama te posljedično i iskustvu svakog gosta.

Hotel ima 82 moderno uređene deluxe sobe te 11 prostranih apartmana, od čega su dva – Royal i Spa tematski uređeni. Unutar hotela nalazi se restoran Ampelos, koji kroz fuziju vina i autohtone kuhinje također predstavlja kraj u kojem se Princess nalazi, te Dolio bar u kojemu se moguće opustiti uz slastice i omiljeno piće.

Tu je također i moderno opremljena vinoteka koja kroz široku paletu ponude vina i iznimno udoban ugođaj nudi vrhunsko enološko iskustvo. Dodatno opuštanje nudi moderno opremljen wellness centar, i to kroz grijani bazen, četiri vrste sauna – biosaunu, infracrvenu, tursku i finsku, jacuzzi te moderno opremljen fitness.

Ekogradnja u ekokrajoliku

Za svaki je hotel važno da se gosti osjećaju ugodno. Jedan od bitnih preduvjeta za to je i korištenje prikladnih materijala u izvođenju građevinskih radova. Takvi materijali trebaju biti s izrazito niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva kako ne bi štetili ni izvođačima pri ugradnji ni korisnicima tijekom upotrebe prostora.


Nanošenje ljepila ECO FIX na masu za izravnavanje ULTRAPLAN ECO 20.

U hotelu Princess, između ostalih radova, izvodilo se polaganje tekstilnih ploča u sobama i hodnicima hotela. Radovi ugradnje tekstilnih ploča povjereni su tvrtki Objektni tepisoni iz Splita, dugogodišnjem Mapei partneru s velikim iskustvom ugradnje tekstilnih podnih obloga.

Pravilna priprema podloge ključ je uspjeha pri ugradnji završnih podnih obloga, ali i općenito pri ugradnji građevinskih materijala. Stoga je najprije bilo potrebno izravnati podlogu kako bi bila spremna za polaganje tekstilnih ploča.

U PRVOM PLANU

ULTRABOND ECO FIX je ljepilo u vodenoj disperziji s vrlo niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva (VOC) s trajnom ljepljivošću.

Koristi se za sve standardne podloge koje se primjenjuju u graditeljstvu, uključujući estrihe s podnim grijanjem i prethodno položene stare obloge svih vrsta koje nisu osjetljive na vodu kao što su drvo, PVC, guma, linoleum, elastične ploče, keramičke pločice, prirodni kamen, lakirani parket itd.

ULTRABOND ECO FIX nije zapaljiv i ne sadrži nikakve štetne sastojke (EMICODE EC1), što ga čini potpuno sigurnim za zdravlje podopolagača i krajnih korisnika prostora.

Sve su površine premazane PRIMER-om G, upojno-regulacijskim premazom na osnovi sintetičkih smola u vodenoj disperziji koji poboljšava prionjivost mase za izravnavanje.

Nakon sušenja uslijedilo je izravnavanje brzosušećom masom ULTRAPLAN ECO 20, pogodnom za debljine nanosa 1 – 10 mm, specijalno razvijenom za površine na koje će se polagati tekstilne i elastične podne obloge.


Precizna ugradnja dizajnerskih tepih-ploča.

U sobama i hodnicima za polaganje slobodno položenih tekstilnih ploča korišten je ULTRABOND ECO FIX, ljepilo u vodenoj disperziji s trajnom ljepljivošću. Završna faza ugradnje tekstilne podloge u hotelu Princess bila je ugradnja sokl lajsni.

Sokl lajsne lijepljene su MAPEFLEX-om MS 45, jednokomponentnim ljepilom na bazi silana. Svi korišteni proizvodi imaju izrazito nisku emisiju hlapljivih organskih spojeva i tvore sustav ekoloških proizvoda koji osigurava izvrsnu kvalitetu zraka u unutarnjem prostoru.

Ova činjenica iznimno je važna i za hotel Princess kojemu je to komparativna prednost na tržištu, a i uklapa se u viziju hotela koji promovira odgovorni turizam.


Obrada detalja je najvažnija.

Mapei materijali za hotele budućnosti

Danas, kada je ponuda hotela izrazito velika, iznimno je važno imati dobre preporuke gostiju kako bi se stvorio dobar imidž hotela koji na taj način postaje poželjnija destinacija. Gosti su sve zahtjevniji i traže opravdanu vrijednost za uložen novac.


Sobe hotela – oaza mira i udobnosti.

Jedna od glavnih značajki koje su gostima važne svakako je udobnost kao i gore spomenuta kvaliteta unutarnjeg prostora.

Pozitivna je činjenica da sve više investitora, projektanata i izvođača prepoznaje naše napore da ponudimo tržištu proizvode koji ne štete zdravlju korisnika i produljuju vijek trajanja građevine, kao što su to prepoznali i sudionici u gradnji hotela Princess.

Ustrajemo u tom smjeru i dalje te u svojim laboratorijima za istraživanje i razvoj neumorno nastavljamo razvijati ekološki prihvatljive proizvode koji ne štete zdravlju izvođača i korisnika prostora.

TEHNIČKI PODACI
  • Hotel Princess, Jastrebarsko
  • Vrijeme izvođenja radova: 2016. –2017. godine
  • Investitor: Vučković d.o.o., Jastrebarsko
  • Projektant: Elag d.o.o., Zagreb
  • Glavni izvođač radova: AB Gradnja d.o.o., Karlovac
  • Izvođač podopolagačkih radova: Objektni tepisoni d.o.o., Split
  • Nadzor: Pabo-ing d.o.o., Jastrebarsko
  • Mapei distributer: Spegra inženjering d.o.o., Split
  • Mapei koordinator: Nenad Karalija
PROIZVODI MAPEI
  • Polaganje tekstilnih obloga: Mapefl ex MS 45, Primer G, Ultrabond Eco Fix, Ultraplan Eco 20

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi