Hotel Bursztyn je zanimljiv i izuzetno lijep kompleks na tri kata koji se nalazi samo 50 metara od Baltičkog mora, što ga čini popularnom destinacijom za turiste. Hotel je smješten na rivi i okružen drugim objektima iz prijeratnog vremena. 2006. godine donesena je odluka o obnovi spa hotela, pri čemu je posebna pažnja posvećena očuvanju arhitektonskog stila.

Ime hotela „Bursztyn" znači "jantar" i ima veliku važnost za Poljsku: Poljska se naime nalazi na jantarskom putu koji vodi od Beča do Baltičkog mora, a u antičko doba je korišten za prijevoz jantara. Prije obnove je hotel bio prekriven krovom od cinka. Da bi postigao isti vizualni efekt, arhitekt Pawel Zimnicki koristio je krovni materijal PREFALZ metalik srebrne boje. Kao poseban tehnički izazov pokazao se komplicirani oblik krova hotela: naime, na svakom kutu krova se nalazi po jedna četverokutna kula.

Pogledajte Prefa fasadne sustave

Raznolikost boja i oblika marke PREFALZ se može lako objasniti: aluminij koji se koristi ima glađu površinu od većine usporedivih materijala koji se mogu koristiti i stoga se lakše savija. Na taj se način može dobiti bezbroj individualnih mogućnosti oblikovanja, koje se teško mogu izvesti drugim materijalima. Sposobnost savijanja ne utječe na kvalitetu laka, čime krov i fasada, jednom postavljeni, traju čitav život.

Drugi argument koji je doprinio tome da se koristi PREFA, je mala težina od samo 2,3 do 2,6 kg/m², što predstavlja samo dio mase drugih krovnih materijala (koji teže oko 35-55 kg/m²). Kod krovova površine 200 m² to znači da tavanski prostor, koji je natkriven PREFA materijalom, mora nositi do 2 tone manje. A to znači i da je montaža brza i jednostavna, jer nije potrebno ugrađivati dodatna pojačanja.

Pogledajte Prefa krovne sustave

PREFA u pregledu. Tvrtka PREFA Aluminiumprodukte GmbH uspješno posluje u Europi već više od 65 godina, na području razvoja, proizvodnje i prodaje krovnih i fasadnih aluminijskih sustava. Grupa PREFA zapošljava ukupno 360 radnika , od toga 180 u Austriji. Proizvodnja više od 4000 kvalitetnih proizvoda odvija se isključivo u Njemačkoj i Austriji. PREFA je dio grupe Dr. Cornelius Grupp, koja u cijelom svijetu ima više od 6.000 zaposlenika na više od 30 mjesta proizvodnje.

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi