Originalna horizontalna drenaža

Nakon što je patentirana 1986 g., Flo Cell drenažna ćelija postala je mjerilo za podzemnu drenažu. Flo Cell drenažna ćelija je najrazvijeniji geokompozit za drenaže podzemnih objekata i pruža visoku kompresivnu snagu do 148,58 t/m2, lagane konstrukcije, lako se ugrađuje i smanjuje troškove u odnosu na klasične drenažne sustave. Multifunkcionalnost, izdržljivost, originalan dizajn pruža projektantima neograničenu mogućnost projektiranja.

Dugotrajnost

Atlantisove drenažne ćelije imaju iznimnu otpornost na podzemne agresivne elemente i imaju dug vijek trajanja. Materijali su proizvedeni od biranih recikliranih materijala uz strogu kontrolu kvalitete što garantira visokokvalitetan proizvod koji ukoliko se implementira u sustav i koristi prema pravilima struke neće propasti i neće doći do deformacija.

Efikasno upravljanje vodnim resursima

Flo Cell drenažna ćelija uklanja višak vode, zadržavajući savršen omjer vlage. Dizajn ćelije s akumulacijskim čašicama alternativno može poslužiti i kao akumulaciona čašica za sustave zelenih krovova.
Mehanička zaštita hidroizolacijskih sustava u podzemnim građevinskim strukturama Flo Cell drenažna ćelija u kombinaciji s Atlantis visokokvalitetnim geotekstilom može poslužiti kao idealna mehanička zaštita za hidroizolacijske membrane i pružati ventilaciju armirano betonskih ploča što ublažuje pucanja izazvana temperaturnim devijacijama.

Vertikalna drenaža

Zbog učestalih problema s nesavjesnim i nepravilnim zatrpavanjima iskopa gdje se uz zemlju ubacuje razni građevinski otpad, dolazi do mehaničkog oštećenja hidroizolacijskih i ostalih slojeva. Naime, prilikom slijeganja zatrpanog materijala dijelovi oštrih armaturnih mreža, staklenih flašica, velikih kamenih blokova postupno oštećuju sve slojeve ali i sam betonski zid prilikom kojih dolazi do velikih problema s procurenjem vode, ali još većeg problema na koji način sanirati i financirati te popravke. Tvrtka Funda nudi najbolje rješenje na tržištu za mehaničku zaštitu podzemnih hidroizolacijskih i ostalih slojeva vrlo snažnim Atlantis drenažnim ćelijama koje mehanički štite hidroizolaciju, ali i dreniraju vodu.

Atlantis vertikalna drenaža ima visoku kompresivnu snagu, štiti hidroizolacijske sustave i membranu, ekonomski isplativa, lagane konstrukcije, jednostavno se transportira, lako se ugrađuje i iznimno je korisna kao vertikalna drenaža. Sustav je idealan za kontrolu i usmjeravanje viška vode, idealna je za drenažu zidova podzemnih garaža i parkirališta, za drenažu zidova podruma.

Izdržljiva zidna vertikalna drenaža pruža iznimnu rasterećenost zidova u zemlji od hidrostatskog pritiska podzemnih voda!!

Prednosti vertikalne drenaže

  • Štiti hidroizolacijsku membranu
  • Iznimna mehanička svojstva
  • Iznimne tehničke karakteristike
  • Štiti strukturu samog zida
  • Lagane konstrukcije
  • Jednostavan za ugradnju
  • Najefikasniji drenažni sustav
  • Efektivno oslobađa hidrostatski pritisak

Dugotrajne prednosti

  • Osigurana zaštita betonskih zidova u zemlji
  • Zaštita hidroizolacijske membrane

Smanjena pucanja betonskih konstrukcija inducirana temperaturnim razlikama

Temperature u zemlji mogu varirati ovisno o dubini objekta. Temperaturne razlike stvaraju ogromne tenzije i kao posljedicu i pukotine na zidovima podzemnih objekata što može dovesti i do pucanja hidroizolacijskih membrana ali i zida u ekstremnim slučajevima.

Atlantisovi zidni paneli svojim jedinstvenim dizajnom stvaraju prostor između zida i materijala kojim se zatrpavalo, samim time dolazi do regulacije temperature. Najčešća pucanja možemo vidjeti na cvjećarnicama ili betonskim žardinjerama. Atlantis je razvio idealan sustav za žardinjere koji može skladištiti vodu, ali i zaštiti same žardinjere od naprezanja i pucanja.

Izvor: FUNDA d.o.o.

FUNDA d.o.o.
Dostupnost na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi