Dnevni boravak s eklektičnim i vintage elementima. Izvor: www.homedsgn.com

Svi znamo kako za nas izgleda hipster – zamišljamo ga/ju kako s naočalama s debelim okvirima u djedovom/bakinom kaputu sjedi u caffe baru i visi na svom macbooku. Ali kako izgledaju hipsterski stanovi? Što je to što ih čini takvim? Pokušajmo ustanoviti.

Termin hipster najčešće koristimo kada želimo ukazati na pomodarstvo i poneke besmislene situacije no pokušajmo sagledati što je pozitivno u tom trendu?

Ja sam, primjerice, vrlo sretna što su se s hipsterima vratile brade u modu. S generalnog stajališta: hipsteri recikliraju, jedu zdravo, bave se ekologijom i čitaju knjige (ili se barem tako prave) pa bez obzira bilo to zbog mode ili stvarnog interesa, mislim da je to dosta pozitivno. Pokušajmo vidjeti kako bi se to preslikalo u interijeru? Koji su to detalji koji stan čine hipsterskim?

Stan mora biti pomno uređen, ali da ne izgleda otmjeno, već udobno i pristupačno. Velika pozornost pridaje se detaljima koji moraju odražavati osobnost i afinitete vlasnika.

Česta je upotreba vintage namještaja te recikliranja uporabnih predmeta, koji se iskoriste i obnove ili koriste na nov način. Primjerice često se koriste palete za izradu kreveta, sofa te stolića.


Namještaj načinjen od drvenih paleta.


Krevet načinjen od drvenih paleta. Izvor: scraphacekr.com


Sofa od drvenih paleta. Izvor: www.decoracionia.net

Kako bi imali što zanimljivije detalje i što originalnija rješenja, nužna je kreativnost – tako nalazimo različite uporabne predmete u sasvim neočekivanim ulogama, kao primjerice bicikl kao postolje u kupaonici ili ribež kao stalak za nakit.


Bicikl kao stolić u kupaonici. www.aribnb.com


Ribež kao držač za nakit. www.pinterest.com


Svjetiljka načinjena od stare boce. www.aribnb.com

Iako je vječita tendencija svakog pravog hipstera da bude cool i ‘drugačiji’ od drugih, u stvari se daje poticaj kreativnosti i originalnosti te je također velik naglasak na recikliranju svega što se može iskoristiti – što su pozitivni trendovi bez obzira koja ih motivacija potiče.

Autor:

www.facebook.com/arhidrom

Angažirajte nas za adaptaciju, renovaciju ili uređenje interijera vašeg doma, poslovnog prostora ili kuće za odmor. Ovisno o vašim željama i mogućnostima te uz naše iskustvo, znanje i trud, od anonimnog i neutralnog, zajedno ćemo osmisliti prostor koji svojom funkcionalnošću i organizacijom olakšava svakodnevni život, dok ga oblikovanjem i osobnošću čini jedinstvenim.

Radujemo se budućoj suradnji!

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi