Krajem 2014. godine u zagrebačkim Gračanima otvoren je poslovno trgovački centar Meridijan 16 s brojnim sadržajima te garažom s oko 200 parkirnih mjesta. Na pripremljenoj AB temeljnoj ploči prizemlja, ispod nje kao i ispod završne ploče prvog kata izvedena je hidroizolacija folijom MAPEPLAN UG koja je bila idealan izbor zbog vlažnosti temeljne ploče koja nema utjecaja na sintetičku foliju i brzinu izvedbe. Tri strane objekta kao i AB zidovi u tlu su nakon hidroizolacije i polaganja toplinske izolacije dodatno zaštićeni čepastom folijom POLYFOND KIT.

Postupak hidroizolacije s južne strane objekta zahtijevao je drugačiji pristup – visoki zemljani iskop bilo je potrebno prethodno stabilizirati i zaštititi mlaznim betonom, a tek nakon toga postaviti foliju MAPEPLAN UG 15. Vertikalni betonski zid izveden je u jednostranoj oplati. Sintetička folija i geotekstil međusobno su točkasto lijepljeni MAPEFLEX-om PU 45, a MAPEPLAN-om UG hidroizolirani su i stupovi objekta.

Neposredno po završetku betonskih radova započeli su radovi na hidroizolaciji krova. Hidroizolacija je izvedena tako da je na pripremljenu betonsku ploču postavljena parna brana MAPEPLAN VB PE na koju je, pak, postavljena toplinska izolacija te završno folija MAPEPLAN M 15.

Prije varenja preklopi su očišćeni tekućim sredstvom za čišćenje MAPEPLAN PVC-P CLEANER. Na krovu su osigurane prohodne staze do raznih servisnih uređaja protukliznom krovnom stazom MAPEPLAN. Staza je varena na prethodno postavljeni MAPEPLAN KAŠIRANI LIM na koji je nanesen PRIMER AS.

Kako je na dijelu krovne konstrukcije bio predviđen i parking, bilo je potrebno osmisliti adekvatno rješenje slojeva iznad AB ploče. Na kamenu vunu postavljena je sintetička folija MAPEPLAN UG 15, razdjelni sloj geotekstila POYLDREN PP, sloj ojačane betonske konstrukcije te završno asfalt. Sustavom Mapelastic hidroizoliran je splinker bazen kao i svi sanitarni čvorovi, terase i kuhinje u poslovno-trgovačkom centru Meridijan 16.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: 2014. godina
Investitor: Siget ulaganje d.o.o., Zagreb
Projektant: Studio XXL d.o.o., Zagreb
Voditelj projekta: Siget ulaganje d.o.o., Zagreb; Kaić d.o.o., Ivan Kruk, struč. spec. ing. aedif., Zagreb
Glavni izvođač radova: Tehnika d.d., Zagreb
Izvođač radova: Hidrosan gradnja d.o.o., Zagreb
Nadzor: Boting d.o.o., Zagreb
Voditelj gradilišta: Tehnika d.d., Zdenka Kireta, dipl. ing. građ.
Mapei koordinator: Fausto Ferlin, dipl. ing. građ.

PROIZVODI MAPEI

Adesilex T Super, Mapeband, Mapefl ex PU 45, Mapelastic, Mapenet 150, Mapeplan M 15, Mapeplan lim, Mapeplan PVC-P sredstvo za čišćenje, Mapeplan UG 15, Mapeplan VB PE, Mapeplan krovna staza, Polydren PP 300, Polyfond Kit, Primer AS

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi