Nekad davno, u prošlosti, su se trupovi velikih i malih brodova premazivali katranom kako bi ostvarili hidroizolaciju i to je, zapravo, prvi način hidroizolacije premazom ikada zabilježen.

U današnje vrijeme se većina modernih objekata ili struktura izoliraju na način da se koristi primjena brtvljenja fuga brtvilom ili se primjenjuju razni vodootporni premazi.

Pri renoviranju starih prostora ili izgradnji novih, osobito kupaonice, bazena događa se da najveću pažnju poklanjamo onom estetskom i vidljivom dijelu kao što su pločice, namještaj ili tuš kabina.

Međutim, najvažnije je skriveno – hidroizolacija!

Hidroizolacija vlažnih prostora kao što su bazeni, tuš kabine, wellness centri, kupaonice je od ključne važnosti za kvalitetu izvedbe projekta. Prodiranje vode kroz završne obloge od keramike u bazenima, tuš kabinama, sanitarijama uzrokuje velika oštećenja na konstrukciji zgrada.

Kvalitetno rješenje hidroizolacije bazena, kupaonica, terasa, balkona sprječava prolazak vlage u konstrukciju i njenu pojavu u ostalim prostorijama objekta čime se štiti funkcionalna i estetska komponenta objekta.

Kao odgovor na zahtjeve tržišta, nove trendove u graditeljstvu i navedene probleme, Knauf je razvio sustave hidroizolacije posebno namijenjene vlažnim prostorima kao što je fleksibilna cement – polimerna hidroizolacija H PRO 200.

H PRO 200 je dvokomponentna fleksibilna hidroizolacija na bazi cementa i polimera. Proizvod zadovoljava zahtjeve prema normi HRN EN 14891, koristi se za hidroizloaciju bazena, podruma, terasa, balkona i kupaonica te je namijenjen za podloge od betona i cigle kao i za cementne estrihe i žbuke.

Karakteristike:
 • fleksibilnost
 • dobra prionjivost
 • vodonepropusna
 • zaštita betona od karbonizacije i utjecaja soli
Područja primjene H PRO 200 hidroizolacije:
 • zaštita podrumskih prostorija
 • namijenjena za bazene, kupaonice, balkone, terase i podrume
 • zaštita betonskih površina prilikom sanacije
 • zaštita betonskih površina od kontakta s morskom vodom i solima za odmrzavanje
 • mogućnost nanošenja na stare keramičke obloge ako su čiste, nosive i suhe
 • zaštita betona i žbuka od prodora vode kod manjih pukotina nastalih skupljanjem
 • mogućnost nanošenja na vapneno cementne žbuke , cementne žbuke, estrihe, blokove od laganog betona

Podloga bi prije nanošenja H PRO 200 hidroizolacije trebala biti čista, nosiva, suha, bez pukotina, masnoća, ujednačena i nesmrznuta stoga bi slojeve koji bi mogli umanjiti prionjivost bilo potrebno ukloniti.

Materijal se nanosi pomoću četke ili gletera u najmanje 2-3 sloja, debljine minimalno 2 mm, a svaki sljedeći sloj se nanosi nakon sušenja prethodnog (oko 5h, zavisno od vremenskih uvjeta).

Hidroizolacija koja je kvalitetno napravljena, osigurati će da vaši prostori, koji su već po svojoj funkciji naglašeno vlažni, ostanu ugodni i prozračni, bez zadržavanja vode u bilo kojem obliku.

Vodite se pravilom da je najučinkovitije spriječiti prodor vode u slojeve estriha i zidova zbog čega se hidroizolacija postavlja ispod završne obloge. Proizvodi koji se pritom koriste trebaju biti kvalitetni, jednostavni za ugradnju i naravno, trebaju se upotrijebiti prema pravilima struke, u točno propisanom sloju.

Da bi sustav hidroizolacije funkcionirao ispravno, a krajnji ishod bio izvrsno hidroizolirano područje bazena, terase, balkona, kupaonice ili podruma neophodno je odabrati tehnološki napredne sustave i proizvode kao što su Knauf proizvodi.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na info@knauf.hr ili posjetite našu web-stranicu www.knauf.hr.

KNAUF d.o.o.
KNAUF d.o.o.
Internet adresa

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi