Hotel Bellevue u Malom Lošinju oduvijek je pružao vrhunsku turističku uslugu. S namjerom podizanja kategorije hotela na pet zvjezdica, kao i proširenjem kapaciteta dogradnjom još jedne etaže, u studenom 2013. godine započeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji. Izuzetno kratki rokovi projektiranja tražili su konstantnu i brzu podršku Mapei tehničkog tima pri razradi arhitektonskih detalja, kao i pri pružanju tehničkih rješenja u fazi izgradnje.

Jedan od većih izazova bio je odabrati kvalitetan sustav hidroizolacije na balkonima, terasama kao i na ravnom krovu hotela. Hidroizolacija ravnog krova izvedena je tako da se na pripremljenu betonsku površinu položio geotekstil na koji je potom postavljena folija MAPEPLAN TB, otporna na mikroorganizme. Folija je uzdignuta 15 cm na atiku te je na membranu ponovno položen geotekstil. Na taj je način MAPEPLAN TB korišten i kao hidroizolacija i kao parna brana u sustavu obrnutog krova.

Gornji rub folije varen je na trake od kaširanog MAPEPLAN T LIMA koje su se u zid atike učvršćivale čeličnim vijcima. Izljevi iz žardinjera zelenog krova izvedeni su MAPEPLAN TPO bočnim slivnicima. Na tako ugrađenu primarnu hidroizolaciju izveden je cementni estrih na koji je potom izveden sustav Mapelastic, koji su činili traka ADEBAND, dva sloja MAPELASTIC-a i mrežica MAPENET 150. Nakon vezanja i sušenja drugog sloja MAPELASTIC-a postavljen je još jedan sloj geotekstila i završno balast, odnosno sloj šljunka. Isti opisani sustav primjenom folije MAPEPLAN B 15 ugrađen je na krovu restorana, kuhinje, beach bara te unutarnjeg bazena.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: listopad 2013. – lipanj 2014. godine
Investitor: Jadranka Hoteli d.o.o., Mali Lošinj
Projektant: Andrija Rusan, dipl. ing. arh., Rusan Arhitektura d.o.o., Zagreb
Nadzor: Mato Jukić
Glavni izvođac radova: Radnik d.d., Križevci
Voditelj gradilišta: Zvonko Kunović, Radnik d.d., Križevci
Izvođac radova hidroizolacije: Funda d.o.o., Zaprešić
Mapei koordinator: Fausto Ferlin, dipl. ing. građ.

PROIZVODI MAPEI

Adeband, Mapelastic, Mapenet 150, Mapeplan B 15, Mapeplan TB 15, Mapeplan T lim, Mapeplan T zidni bočni slivnik

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi