Geberit FlowFit novi je sustav opskrbe koji je razvijen imajući na umu zahtjeve profesionalaca koji ga instaliraju. Omogućuje učinkovit proces ugradnje bez praznog hoda i uvelike olakšava procese na gradilištu.

Svakodnevni život na gradilištu ima svoje prepreke, bilo da se radi o dugotrajnim procesima i kalibraciji, stalnom prebacivanju između različitih čeljusti za stiskanje ili o nezgodnim, skučenim radnim područjima zbog kojih je stiskanje gotovo nemoguće. Vodoinstalateri diljem svijeta dobro su upoznati s ovom situacijom. Međutim, zamislite na sekundu proces instalacije koji je toliko gladak i bez napora te s brzim napretkom.

Usavršeni proces ugradnje

Novi Geberit FlowFit sustav opskrbe čini ovaj proces ugradnje stvarnošću. Razvoj sustava usmjeren je na usavršavanje cjelokupnog procesa instalacije. Ovdje je Geberit slušao ljude koji svakodnevno instaliraju sustave opskrbe – vodoinstalatere – i uključio ih u proces razvoja. Rezultat je cjelovit sustav opskrbe za pitku vodu i grijanje koji postavlja nova mjerila u smislu jednostavne instalacije.

Kompletan asortiman za pitku vodu i grijanje

Uz više od 450 plastičnih fitinga s optimiziranim protokom izrađenih od polifenilensulfona, metalnih spojnica bez olova te sistemskih priključaka i navojnih spojeva u dimenzijama od d16 do d75, asortiman također uključuje dvije provjerene vrste cijevi: laganu višeslojnu cijev izrađenu od polietilena i aluminija – s predizolacijom na zahtjev – kao i polibutensku cijev.
 
Uz Geberit alate za stiskanje za kompatibilnosti [1] i [2] koji su trenutačno u prodaji, sada je dostupan i ručni alat za stiskanje kao neelektrična alternativa. Ovaj se alat lako uklapa u bilo koji kovčeg za alat i može pritisnuti cijevi dimenzija od d16 do d40 bez pretjerane sile.
 

Dodatna pogodnost i sigurnost

Fitinzi se pritišću sa strane. Umjesto oko cijelog fitinga, čeljust za stiskanje se postavljaju oko indikatora stiskanja. Stezaljka za stiskanje od nehrđajućeg čelika koja prolazi oko fitinga zatim se zateže tijekom postupka pritiskanja. Zahvaljujući pametnom dizajnu fiting se također može lako okrenuti u željeni položaj prije postupka stiskanja. To osigurava slobodu kretanja, čak i u najtežim situacijama.
 
Indikator stiskanja – koji je obojen plavom ili narančastom bojom, ovisno o dimenziji cijevi – odvaja se tek kada je postupak stiskanja dovršen, čime se osigurava trajno nepropusni spoj između cijevi i fitinga. Nakon što se odvoji indikator stiskanja u boji, vodoinstalater može na prvi pogled vidjeti jesu li svi spojni elementi pritisnuti jer su samo spojevi na koje je pričvršćen indikator stiskanja nestisnuti. Provjerena funkcija „testiranje curenjem” također pruža dodatnu pouzdanost tijekom ispitivanja nepropusnosti vodom.
 
Rezanje bez skidanja rubova i kalibracije - Bez potrebe za uklanjanjem rubova i kalibriranjem.
 
 
Savršen tijek instalacije - Uz pomoć vodoinstalatera, Geberit je optimizirao proces ugradnje. Radni koraci – koji su lakši i pouzdaniji nego ikad prije – gotovo su u potpunosti bez prekida.
 
Kraj akrobacija na gradilištu - Ugradnja iznad glave sada je mnogo udobnija – čak i kada se stišću velike dimenzije.
 
 

Pregled prednosti

Kraj konstantnom mijenjanju alata

Alati za stiskanje i indikatori savršeno su međusobno usklađeni. Za dimenzije cijevi između d16 i d75 vodoinstalateru su potrebne samo dvije čeljusti za stiskanje. Kao rezultat toga, nema čestog mijenjanja alata, a rad na gradilištu postaje znatno brži i učinkovitiji.
 
U višeobiteljskim kućama i stambenim zgradama u kojima se koriste cijevi promjera do d40 potrebna je samo jedna čeljust zastiskanje. Ujednačena boja čeljusti za stiskanje i indikatora – plava za dimenzije od d16 do d40 i narančasta za dimenzije od d50 do d75 – omogućuje jasnu procjenu potrebnog alata. Gotovo je nemoguće pogriješiti.

Minimalni gubici

Optimizirani dizajn armature rezultira minimalnim gubicima tlaka. To je zato što je unutarnji promjer fitinga tek nešto manji od promjera cijevi. Voda teče kroz cjevovodni sustav do točke korištenja uz minimalan gubitak tlaka. Uporaba znatno manjih promjera znači kraće vrijeme povlačenja i manje količine vode tijekom rada, što kao rezultat znači manje stagnacije u cijevi – pravi plus u pogledu kvalitete pitke vode. To također omogućuje učinkovito projektiranje.

Plastični dijelovi za recikliranje

Indikatori stiskanja za osiguravanje optimalne pouzdanosti ugradnje i zaštitni poklopci za zaštitu cijevi od prljavštine i prašine sastavni su dio sustava cjevovoda. Nakon obavljenog posla ovi plastični dijelovi često ostaju na gradilištu i tada se normalno odlažu zajedno s ostatkom otpada nakupljenog tijekom građevinskih radova. Međutim, plastika se može ponovno upotrijebiti.
 
Geberit želi podržati recikliranje indikatora i zaštitnih kapica. Na čeljusti za stiskanje FlowFit može se pričvrstiti vrećica kako bi se ubrzalo prikupljanje indikatora pritiska. Nakon što se indikator pritiskanja odvoji tijekom pritiskanja, pada izravno u vrećicu. Dva jaka magneta i čičak osiguravaju da vrećica ne smeta i da ne padne tijekom rada.
 

Čeljusti za stiskanje opremljene su integriranim magnetima na koje se može pričvrstiti vrećica. Indikatori tada padaju izravno u vrećicu nakon završetka postupka stiskanja, a ne na pod.
 
KOMPATIBILNI ALATI ZA STISKANJE
 
FlowFit čeljusti za stiskanje kompatibilne su sa svim dostupnim Geberit alatima za stiskanje u klasama kompatibilnosti [1] i [2]. Prednosti ovih alata dobro su poznate, uključujući tanku, neklizajuću ručku koja omogućuje sigurno, pouzdano rukovanje i snažan elektrohidraulički pogon koji olakšava stiskanje. Komplet čeljusti za stiskanje ukupno je težak samo pet kilograma. Čeljusti su dostupne i pojedinačno i kao dio seta uključujući alat za kalibraciju, rezače cijevi, vrećicu i ostalo.
 
GEBERIT PRODAJA d.o.o.
GEBERIT PRODAJA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost u svim većim trgovinama sanitarijama i keramikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi