Mačke nam zasigurno uljepšavaju boravak u domu. Nježne su, vole se maziti, a kao životinje su vrlo čiste te vode brigu o svojoj higijeni. One su životinje koje vole rutinu, ukoliko se brinete o njima one će vam vratiti na svoj specifičan način.

Kod mačjeg wc-a bitno je znati par stvari. Prvo je odabir veličine kutije za pijesak. Bitno je da ne odaberete premali wc pogotovo za mužjake jer su oni dosta dugački. Ako imate više mačaka imajte na umu da bi svaka od njih trebala imati svoj wc. Pijesak koji stavljate u wc ne bi trebao imati miris jer može smetati maci, a bitno je kada odaberete jedan da ga više ne mijenjati. Jednom kada se mačka navikne na određeni pijesak mogli biste kasnije imati problema ako odaberete drugi. Birajte pijesak koji je zrnast, taj će stvarati grudice kod nužde pa će ga biti i lakše čistiti.

Mačji wc treba biti smješten na neko skrivenije mjesto u stanu ili kući. Postavite ga u neki kut ili hodnik, a idelano ga je postaviti i u kupaonicu. Ako u kupaonici imate perilicu rublja možda to nije pravo mjesto jer bi se mačke mogle uplašiti buke pa biste mogli imati problema. Imajte na umu da njima smeta buka pa postavite wc negdje gdje joj neće ništa smetati i gdje će imati svoj mir. Kada ga smjestite nemojte ga više micati na drugo mjesto jer se to vašoj mački neće svidjeti. Imate li mogućnost da ga stavite na balkon a vaša maca ima stalan pristup balkonu, možete ga i tamo postaviti. Dajte svojoj mački privatnost i mir, a i vama će na taj način biti ugodnije.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi