Vjerojatno najčešći odgovor koji investitor daje na pitanje što bi željeli najviše u svom stambenom prostoru je što više prostora za garderobu!

To je problem koji se svakako treba riješiti u skladu s postojećom kvadraturom i postaje prioritet kod uređenja stana.

Svaki stanar više manje mora imati prostor za svoje stvari koje trebaju imati svoje mjesto.

Osim garderobe (hlače, majice, košulje, kaputi i jakne), tu je još niz stvari na koje se mora misliti: donji veš, čarape, šalovi, kape, rukavice, marame, kravate, nakit, remenje, cipele…

Kako postaviti prioritete

Planiranje prostora za garderobu nije jednostavan posao. Kada se radi projekt novog stambenog prostora treba obavezno uzeti u obzir na koji način da se iskoristi svaki prostor da ima dovoljno mjesta za garderobu. Čak i najmanja garsonjera treba imati prostor predviđen za odlaganje stvari koje su nužne, bila to udubina u zidu, prostor iznad kreveta, prostor iza ulaznih vrata…

Treba vidjeti koliko nam mjesta treba i za što bi ga mogli iskoristiti.
Ponekad se u malim prostorima prilikom planiranja može napraviti zgodna platforma u koju se smješta krevet kada nam ne treba, a na njoj se može smjestiti ormar s policama, kakva zgodna fotelja i slično.

Ponekad je potrebno smanjiti prostor za potrebnu dubinu ormara i koliko god to u početnoj ideji izgleda suludo (smanjiti prostor koji je ionako mali), u konačnici dobivamo čisti prostor koji nije zatrpan stvarima jer su one smještene u garderobnom ormaru.

Fronte ormara

Ovisno o prostoru biramo i fronte ormara. Nekada je bolje ostaviti ormare što neprimjetnije, pogotovo u malom stanu ili ako želimo dati naglasak na neki drugi element,ali ponekad je baš ormar dio koji nam može "podići" prostor i dati mu određeni "štih".

Fronte mogu biti potpuno bijele s eventualno umetnutim ručkicama u boji drveta, u kombinaciji svijetlog i mat materijala iste boje, s umetnutim ogledalima i slično. Bitno je da po stilu ne odudara od ostatka prostora.

Autor: Jadranka Barac

Jadranka Barac diplomirala je unutrašnje uređenje prostora 1998. godine i od tada radi u struci. Vlastitu firmu pod nazivom Intra muros d.o.o. za projektiranje i dizajn interijera otvara 2006. godine te u kratkom periodu realizira niz projekata u suradnji s pojedincima i poduzećima usko vezanim uz područje dizajna, arhitekture i građevine.

Ukoliko ne znate kako urediti vaš stan ili poslovni prostor obratite nam se s povjerenjem telefonski ili putem kontakt obrasca na dnu članka.

INTRA MUROS d.o.o.
INTRA MUROS d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi