Fitness bazeni Poljud multifunkcionalan je sportski centar u Splitu. Nalazi se na Poljudu, sjeverno od gradskog stadiona koji je podignut u rujnu 1979. godine za potrebe održavanja Mediteranskih igara na površini od oko 32 000 m², a arhitektonski je izveden da imitira izgled vala.

U centru se nalaze tri unutarnja bazena s tribinama – bazen za vaterpolo te olimpijski bazen između kojih se nalazi bazen za neplivače, dok je izvan centra vanjski bazen sa skakaonicom koji se može koristiti i zimi jer je natkriven balonom. Osim bazena u centru se nalaze i različite dvorane.

Iznad unutarnjih bazena su dvorana za mačevanje i prostor za badminton, dok se na donjem, zapadnom nivou kompleksa nalaze dvorane s gledalištima za džudo i hrvanje, polivalentna dvorana i jedna za gimnastiku.

Neposredno uz njih nalaze se i dvije dvorane za ples i boks. Tu je i kuglana sa šest staza, a koriste je deset muških i jedan ženski kuglački klub. U sklopu kompleksa je i fitness centar opremljen najmodernijim spravama čiji je pod trebalo obnoviti.

Postojeća obloga od keramičkih pločica tijekom prve faze brušenja

Odabir rješenja

Prilikom osmišljavanja projekta osvježenja fitness prostora investitor je u suradnji s dizajnerom interijera želio prostoru dati unikatan i moderan izgled, no prije svega funkcionalan, otporan i dugotrajan. Kao rješenje koje će zadovoljiti sve navedene potrebe, Odjel tehnike Mapei Croatia predložio je cementno-dekorativni mikrotoping sustav Ultratop Loft.

Njegova prepoznatljivost ogleda se u nizu prednosti kao što su brzina izvedbe, mogućnost izvođenja na različitim podlogama uz adekvatnu pripremu, monolitnost te brojne dostupne boje sa završnim mat, polusjajnim ili sjajnim izgledom.

Zatečeno stanje podova fitness prostorija i postojeća obloga od keramičkih pločica zahtijevale su provjeru dimenzijske stabilnosti i ispravnosti kako bi se osigurala mogućnost izvođenja Ultratop Loft sustava željenog „špatulato“ izgleda. Nakon detaljnog pregleda i dokazane dimenzijske stabilnosti podloge radovi su mogli započeti.

Nanošenje prvog sloja cementno - dekorativne mase ULTRATOP LOFT

Priprema podloge

Ultratop Loft je sustav višeslojnih materijala koji svaki prostor čini jedinstvenim. Naglasci koji se postižu različitim potezima gletera omogućuju da se sustav izvede na bezbroj načina. Priprema postojeće podloge od keramičkih pločica izvedena je blagim dijamantnim brušenjem u dvije faze.

Na ovaj način podloga je otvorena, a postojeće cementne fuge mehanički su uklonjene u punoj dubini. Uslijedilo je fugiranje niskoviskoznom epoksidnom masom EPOJET LV uz završno dijamantno brušenje te ujednačavanje sustava.

Brušenje prvog sloja ULTRATOP-a LOFT

Prionjivost prethodno sanirane podloge te narednih slojeva sustava osigurana je dvokomponentnim epoksidnim temeljnim slojem bez otapala PRIMER SN kojim je u potpunosti zatvorena podloga. U prvi sloj temeljnog premaza utisnuta je mrežica od staklenih vlakana s ciljem dodatnog ojačanja sustava.

Drugi sloj temeljnog premaza PRIMER SN zasićen je kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,9 mm za bolju prionjivost narednih slojeva, a višak je nakon sušenja usisan.

Nanošenje upojno-regulacijskog akrilnog međupremaza PRIMER LT

Izvođenje ULTRATOP LOFT sustava

Uslijedilo je nanošenje naglašenim potezima ravnim gleterom izrazito fine bijele mase ULTRATOP LOFT W u debljini 1 mm, tonirane pigmentom ULTRATOP EASYCOLOR u sivoj boji. Površina je nakon toga prebrušena, a potom je valjkom nanesen PRIMER LT, upojno-regulacijski akrilni temeljni premaz u vodenoj disperziji obogaćen polimerima.

Zatim je nanesen drugi sloj toniranog ULTRATOP-a LOFT W u debljini 1 mm koji je nanošen gleterom kako bi se naglasila unikatnost poteza. Ponovljeno je fino brušenje koje je u potpunosti istaknulo „špatulato“ efekt, a podlozi dalo izuzetnu ravnost. Valjkom je zatim u jednom sloju nanesen upojno-regulacijski akrilni temeljni premaz ULTRATOP BASE COAT u vodenoj disperziji koji poboljšava prionjivost završnog poliuretanskog zaštitnog laka.

Nanošenje akrilnog temeljnog premaza ULTRATOP BASE COAT za bolju prionjivost zaštitnog sloja

Kako bi se sustav dodatno zaštitio od različitih statičkih i dinamičkih opterećenja kao i od agresivnog kemijskog djelovanja sredstava za čišćenje, završno je nanesen MAPEFLOOR FINISH 58 W, poliuretanski mat lak u vodenoj disperziji. Dilatacijske reške te spoj poda i zida zapunjeni su visokoelastičnom poliuretanskom masom MAPEFLEX PU 45 FT u boji podnog sustava.

Završni izgled Ultratop Loft sustava na ulaznom dijelu centra i u prostoru fitness centra

TEHNIČKI PODACI

  • Fitness centar bazeni Poljud, Split
  • Godina izgradnje: 1979. godine
  • Vrijeme izvođenja radova: prosinac 2021. godine
  • Investitor: Javna ustanova športski objekti Split, Split
  • Glavni izvođač radova: Extreme Flooring d.o.o., Split
  • Mapei distributer: Spegra Inženjering d.o.o., Split
  • Mapei koordinator: Antonijo Jukić, mag. ing. aedif.

PROIZVODI MAPEI

  • Priprema podloge: Primer SN, Quartz 0,9
  • Izvođenje Ultratop Loft sustava: Primer LT, Ultratop Loft W, Ultratop Base Coat, Ultratop Easycolor
  • Završna obrada sustava: Mapeflex PU 45 FT, Mapefloor Finish 58 W

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi