Uslijed brojnih feng shui tabua vezanih za kupaonice (dignuta daska je nepovoljan feng shui, kupaonica je mjesto gdje energija curi itd.) postaje vrlo lako zaboraviti na sve one divne stvari koje se događaju u našim kupaonicama. Prije svega, one nam pružaju priliku za svakodnevni osobni wellness. Iako ga često čujemo u zadnje vrijeme, taj pojam wellnessa nikome baš nije u potpunosti jasan.

U feng shui smislu, wellness se ne odnosi nužno na skupo i bogato uređene hotelske interijere s posljednjim krikovima sanitarne tehnologije, već je to ono predivno Ovdje i Sada koje poklanjamo sebi. Wellness ugođaj vrlo lako možemo postići i u kupaonici od 6 m2, u iznajmljenom stanu, u kojoj pločice neumoljivo podsjećaju na 80-te (jer od tada nisu niti promijenjene).

Kako, pitate se? Evo nekoliko savjeta.

  1. Ukoliko u vašoj kupaonici postoje predmeti koji ne rade ili se ne koriste, popravite ih ili bacite. Pobrinite se da ne kaplje slavina, ne curi vodokotlić, da mašina za rublje bude očišćena od kamenca i radi kako treba. Pokvarene i nekorištene stvari predstavljaju vrlo loš feng shui, jer troše Chi energiju, a pri tom nas nerijetko i živciraju.
  2. Bez obzira na estetiku i stil uređenje, pobrinite se da vaša kupaonica uvijek bude čista i uredna.
  3. Smrdljiva, neekološka i po zdravlje veoma opasna kemijska sredstva za čišćenje, zamijenite znatno jeftinijim kućnim pripravcima za čišćenje na bazi eteričnih ulja, sode bikarbone, octa i soli. Osim što ćete se riješiti prljavštine osjećat ćete se znatno bolje znajući da ste učinili dobro djelo za okoliš.
  4. Poklopac zahodske školjke uvijek držite spuštenim. Osim što pridonosi većoj higijeni, u feng shui smislu taj postupak sprječava nepotrebno otjecanje energije (čitaj: novca) iz vašeg stana.
  5. Izbjegavajte koristiti morske motive (ribice, konjice, školjkice, zvjezdice) prilikom uređenja kupaonice. U tom dijelu stana ionako ima dovoljno energije vode, a morski motivi također predstavljaju bogatstvo – koje ovim putem puštate da iscuri kroz odvode.
  6. Držite sve stvari uredno posložene u kutijama ili još bolje – u zatvorenim ormarićima. To sprečava stagnaciju energije i olakšava održavanje.
  7. Ukoliko spadate u sretnike koji posjeduju kupaonski prozor, u ovom prostoru svakako smjestite biljku kojoj pogoduje vlaga (Spatifilum, paprat). Ona će popraviti nepovoljan energetski utjecaj odvoda i kanalizacije, te pomoći podizanju energije u vis i stvaranju novog, zdravog Chija.
  8. Uz pomoć feng shui savjetnika odredite koji energetski sektor vašeg stana zauzima kupaonica, te podržite njegovu prirodnu energiju unošenjem adekvatnih boja, materijala, oblika i uzoraka.
  9. Od danas uvedite svakodnevni 10-minutni ritual opuštanja u svoju svakodnevicu. Nakon tuširanja, poklonite trenutak svome tijelu i duhu njegujući ih aromaterapeutskim pripravcima. Povremeno si priuštite i kupku uz svijeće.
  10. Budite zahvalni na svojoj kupaonici, jer bez obzira na stare pločice, dotrajalu kadu i stare slavine, ona vam ipak pruža priliku da svakodnevno obavljate svoju osobnu higijenu, uklonite prljavštinu sa svojih ruku, nogu, lica, kose i tijela, da se osvježite tijekom vrućih ljeta ili pak zagrijete toplom kupkom u hladne zimske dane.
Image
Feng Shui by studio VJETAR I VODA
Autor: Irena Lučić, feng shui savjetnica i Theta Healing praktičarka
VJETAR I VODA - studio za osobni razvoj
 
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi