Feng shui smjerologija – recept za uspješnu životnu navigaciju


Energetska smjerologija, specifična je grana feng shui astrologije, pomoću koje je moguće odrediti povoljne i nepovoljne smjerove kretanja (dužih i kraćih putovanja, preseljenja, promjene mjesta gdje obavljamo posao i sl.) na mjesečnoj i/ili godišnjoj osnovi.

Možda ste mislili da feng shui počinje tek nakon uselite u neki prostor, no on počinje puno prije – već prilikom izbora lokacije, vremena (datuma, godine) i smjera kretanja. Posljedice kretanja u nepovoljnom smjeru mogu biti neznatne (gnjavaže na putovanju poput odgođenih letova, izgubljene prtljage i lošeg smještaja), ali i itekako značajne (narušeno zdravlje, gubitak posla ili nemogućnost napredovanja na radnom mjestu, raskid odnosa i sl).

Selidbe ili promjene lokacije poslovanja

Rijetko smo u prilici toliko temeljito utjecati na napredak i dobru sreću sebe i svojih ukućana, kao kada selimo u novi dom. To je savršena prilika za „novi početak" i mnogi upravo taj trenutak koriste kako bi angažirali feng shui konzultanta koji će im pomoći oko uređenja novog prostora.

No imajte na umu da dobar feng shui počinje puno prije samog preseljenja, odnosno izbor lokacije i trenutak preseljenja, kao i izbor životnog prostora (veličina, oblik, susjedstvo, raspored prostorija i sl..) valja pomno isplanirati. Jer proces identifikacije s novim prostorom započinje već kada se u našoj glavi rodi ideja, odnosno namjera selidbe ili putovanja. A kako bi nam novi prostor donio maksimalnu podršku i korist, potrebno je krenuti u novom smjeru onda kada nas podržavaju povoljni energetski "vjetrovi", odnosno tokovi Chija. Taj proces možemo najbolje objasniti na primjeru biljke, koja, kako bi bila uspješno presađena treba adekvatno tlo, ali i vrijeme presađivanja – u suprotnom će uvenuti.

Smjerologija se temelji na feng shui astrologiji 9 zvijezda, kao i na analizi osobnih energetskih brojeva osoba koje sele. Ponekad se dogodi da svi članovi kućanstva (ili neke manje tvrtke) imaju „otvorene" jednake smjerove za preseljenje u određenom vremenu – to se zaista može smatrati izuzetnom srećom. No, čak i kada to nije slučaj, moguće je uspješno preseliti ukoliko osoba koja ima najpovoljnije uvjete preuzme na sebe većinu brige oko preseljenja i na taj način u svojem "energetskom mlazu" prenese i ostale ukućane.

Planiranje putovanja i godišnjih odmora

Ukoliko se radi o preseljenju, odnosno promjeni boravišta na kraće vrijeme, kao primjerice prilikom zimovanja, ljetovanja, poslovnih putovanja ili tečajeva, dobar „vjetar u leđa" osigurat će nam uspjeh dobar odmor bez sitnih (i krupnih) gnjavaža ili pak uspjeh u poslu i učenju. Kada govorimo o ovom vidu feng shui smjerologije, valja napomenuti kako se planiranje ne odnosi samo na vrijeme i smjer pri odlasku na destinaciju, već i prilikom povratka kući.

Stoga prije nego preselite ili pak rezervirate svoja putovanja i izlete, konzultirajte se sa svojim feng shui savjetnikom.

Image
Feng Shui by studio VJETAR I VODA
Autor: Irena Lučić, feng shui savjetnica i Theta Healing praktičarka
VJETAR I VODA - studio za osobni razvoj
 
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi