Feng shui preobrazba u osam koraka - 1. korak - Promatranje


Praktičan feng shui vodič za (pre)uređenje vlastitog života.

Drevno kinesko učenje kazuje nam da postoje tri sreće – sreća Neba, sreća Čovjeka i sreća Zemlje. Sreća Neba nešto je što na zapadu nazivamo sudbinom – put koji je predviđen za svakoga od nas od trenutka rođenja i na kojem nas čekaju sva iskustva koja su nam potrebna za duhovni razvoj. Sreća Čovjeka sreća je koju sami stvaramo – načinom razmišljanja, postupcima, djelima, stavovima i uvjerenjima, dok sreća Zemlje predstavlja utjecaj bliže i daljnje okoline na naš život.

Feng shui, kao vještina i umjetnost uređenja interijera u skladu s prirodnim energetskim tokovima može bitno utjecati na sreću Zemlje i sreću Čovjeka. Naš je prostor odraz nas samih i nepogrešivo precizan alat za izgradnju ispunjenijeg života na svim područjima. Ipak, važno je znati kako feng shui nije odgovor na baš sve probleme i da je potrebno valjano preispitati i priznati si moguće uzroke nezadovoljstva. Primjerice, ukoliko imamo problema sa zdravljem i angažiramo feng shui savjetnika da nam pomogne urediti dom kako bismo se osjećali bolje, a istovremeno nastavimo jesti nezdravu brzu hranu, raditi stresni posao i ni malo pažnje ne posvetimo svome tijelu – ne možemo feng shui "okriviti" za neuspjeh u rješavanju problema. Feng shui dizajn nije ništa drugo doli sredstvo transformacije – a jedina osoba koju možete promijeniti ste – Vi sami. Jeste li spremni za promjene?

Ukoliko ste nakon čitanja ovog kratkog odlomka odlučili uzeti odgovornost za vlastiti život u svoje ruke, slijedi dobra vijest. Za sve čitatelje koji su istinski spremni na promjene, pripremili smo malu 8-stupanjsku feng shui školu, koju ćemo iz broja u broj zajedno prolaziti sve do kraja godine.

Pa krenimo ispočetka.

Prvi korak: PROMATRANJE

Strpljivost je vještina koja će vam u ovoj preobrazbi biti najveći saveznik.

Stoga, prije nego što svoj dom ili ured "okitite" raznim feng shui aktivatorima, za koje ste saznali iz časopisa i knjiga, pokušajte promotriti svoj prostor kao da ste po prvi puta u njemu.

Svoje domove često uzimamo zdravo za gotovo i nekako prihvaćamo "pod normalno" sve one razbijene pločice, odlijepljene parkete, vrata koja škripe, WC kotlić koji pomalo curi, potrgani poklopac od kante za smeće…

Danas na povratku kući, posjetite svoj dom kao nepozvani gost – promotrite prilaz kući ili zgradi, stanje kontejnera za otpad, (ne)uređenost okolice, ulazna vrata (zapinje li možda ključ?), poštanski sandučić, zidove na stubištu, ulazna vrata stana, zvono. Kakav vas prizor dočekuje kad uđete u svoj dom? – je li vaš hodnik svijetao ili mračan, kakav je miris koji vas dočekuje u stanu, mogu li se ulazna vrata otvoriti do kraja… I tako redom, prostoriju po prostoriju. samo promatrajte, bez očekivanja, bez osuđivanja, bez opravdavanja. Poput petogodišnjaka koji je po prvi puta došao u vaš stan – zavirite u ormare i ladice sa znatiželjom i uključite sva osjetila. Doživite svoj prostor i obratite pažnju na misli i osjećaje koji se u vama pojavljuju i izmjenjuju. Gdje se osjećate ugodno, a u kojim se dijelovima nerado zadržavate? Što bi tome mogao biti uzrok?

Nakon obilaska, sve što ste doživjeli, primijetili i osjetili zapišite na papir. On će vam biti izuzetno dragocjen vodič u daljnjoj feng shui preobrazbi.

I što sad? Ništa… samo se opustite i pričekajte idući korak.

Image
Feng Shui by studio VJETAR I VODA
Autor: Irena Lučić, feng shui savjetnica i Theta Healing praktičarka
VJETAR I VODA - studio za osobni razvoj
 
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi