Opatijska rivijera proteže se 25 km od Voloskog do Mošćeničke Drage, podno Učke. Na njoj se nalazi osam turističkih gradova s brojnim hotelima, vilama, re­storanima i parkovima, a krasi je i 12 km duga obalna šetnica Lungomare, zasi­gurno jedna od najljepših u ovom dijelu Europe. Jedan od zaštitnih znakova ovog pod­ručja svakako je i hotel Milenij, luksuzni hotel s pet zvjezdica smješten u samom centru Opatije uz park i crkvu Sv. Jakova s jedne strane te šetalište Lungomare i glavnu opatijsku plažu Slatina s dru­ge strane. U blizini se nalaze i najvaž­nije opatijske znamenitosti kao što su Djevojka s galebom i Umjetnički paviljon Juraj Šporer. Sastavni je dio hotela povi­jesna vila koja je izgrađena daleke 1908. godine nadogradnjom postojeće građe­vine. 1924. godine dograđena je i plesna dvorana, današnji restoran Argonauti, a početkom 2016. godine vila je u pot­punosti obnovljena u skladu sa zahtjev­nim pravilima konzervatora. Ukupno 19 deluxe soba i 3 luksuzna apartmana, koliko ih je smješteno u povijesnoj vili, svojom jedinstvenošću i elegancijom dočaravaju povijesni šarm Opatije i duh vremena kada je bila omiljena destinacija austro-ugarske aristokracije.

Početak adaptacije objekta i priprema podloga


Hidroizolacija MAPELASTIC TURBO na zidovima tuš-kabina.

Zahtjevni radovi na adaptaciji povijesne vile izvedeni su korištenjem Mapei rješe­nja i pro i zvoda s inovativnom FastTrack Ready tehnologijom zahvaljujući kojoj je znatno skraćeno vrijeme izvođenja radova. Projekt obnove obuhvatio je adaptaciju kupaonica za što su korišteni proi zvodi koji omogućuju brzo vezanje, sušenje i puno opterećenje u vrlo krat­kom vremenu. Nakon uklanjanja postojećih podnih i zidnih obloga bilo je potrebno uklo­niti dotrajale instalacije i izvesti nove. Za zatvaranje brojnih šliceva u podu korišten je TOPCEM PRONTO, gotova mješavina za izradu estriha, dok su ra­dovi na izravnavanju zidova i zatvaranju šliceva u istima izvedeni brzovezujućim cementnim mortom PLANITOP FAST 330. Za konsolidaciju postojeće žbuke na zidovima korišten je akrilni temeljni premaz PRIMER 3296 razrijeđen vodom u omjeru 1:1. PLANITOP FAST 330 također je korišten za dodatno izravnavanje i izradu padova na podovima kupaonica jer se može nanositi u debljini 3 – 30 mm.

Hidroizolacija kupaonica i polaganje završnih obloga

Dio zidova izvedenih od gips kartonskih ploča otpornih na vlagu prethodno je obrađen temeljnim premazom za upoj- ne podloge na osnovi sintetskih smola PRIMER-om G koji je jednolično nano- šen na podlogu valjkom. Temeljni pre­maz nanesen je kako bi se izbjegla neže­ljena kemijska reakcija između gipsane podloge i ljepila na cementnoj bazi koja bi dovela do odvajanja keramičkih ploči­ca od podloge. Nakon što se PRIMER G osušio, započelo je polaganje keramič­kih pločica jednokomponentnim laganim brzovezujućim ljepilom ULTRALITE S1 QUICK, razreda C2FT S1. U dijelu kupaonica s tuš-kabinama na­kon izravnavanja PLANITOP-om FAST 330 podovi i zidovi hidro i zolirani su dvo- komponentnom brzovezujućom i brzo- sušećom hidroizolacijom MAPELASTIC TURBO uz korištenje svih potrebnih elemenata za brtvljenje spojeva pod-zid i zid-zid, odnosno MAPEBAND trake te unutarnjih i vanjskih kutova koji su me­đusobno spajani ljepilom ADESILEX LP.


Polaganje pločica ljepilom ULTRALITE S1 QUICK FastTrack Ready tehnologijom.

Ovaj način spajanja trake i kutnih ele­menata, najbitnijih elemenata sustava hidroi zolacije za obradu detalja, osigu­rava vodonepropusnost spojeva. Već nakon 24 lijepljenje keramičkih pločica izvedeno je ljepilom ULTRALITE S1 QUICK. Niskopodne tuš-kade položene su u sloj normalnovezujućeg deformabilnog cementnog ljepila KERAFLEX MAXI S1 ZER0 na prethodno hldroizoliranu pod­logu. KERAFLEX MAXI S1 ZER0, razre­da C2TE S1, može se nanositi u sloju do 15 mm. Fugiranje pločica Izvedeno je br- zovezujućom i brzosušećom vodoodboj- nom masom za fugiranje ULTRACOLOR PLUS, a svi dllatacljski spojevi zabrtvljenl su elastičnom silikonskom masom bez otapala na osnovi acetatnog umreženja MAPESILAC.

Luksuz i elegancija ponovno dočarava povijesni šarm Opatije

Radovima na adaptaciji, koji su završe­ni u kratkom roku zahvaljujući korište­nju pro i zvoda s inovativnom FastTrack Ready tehnologijom, vraćen je sjaj ovom hotelu s višestoljetnom tradicijom. Ova se tehnologija bez sumnje potvrđuje prilikom korištenja u privatnim i javnim objektima jer suvremen i brz tempo ži­vota nalaže ubrzanu, no istodobno i pouzdanu gradnju, što je upravo odlika FastTrack Ready tehnologije.


Završni izgled obnovljene kupaonice.

TEHNIČKI PODACI

  • Milenij hoteli d.o.o., Opatija
  • Vrijeme izvođenja radova: 2016. godina
  • Investitor: Milenij hoteli d.o.o., Opatija
  • Izvođač radova: Cvigra d.o.o., Zagreb,
  • Cvitić gradnja d.o.o., Sveta Nedelja
  • Mapei koordinator: Severin Čamdžić

PROIZVODI MAPEI

  • Izravnavanje podova i zidova kupaonica: Primer 3296, Primer G, Planitop Fast 330, Topcem Pronto
  • Hidroizolacija kupaonica: Adesilex LP, Mapeband, Mapeband unutarnji i vanjski kutni element, Mapelastic Turbo, Mapenet 150
  • Polaganje keramičkih pločica: Keraflex Maxi S1 Zerø, Mapesil AC, Ultracolor Plus, Ultralite S1 Quick

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi