Green Residence nalazi se na jugozapadu Norveške, na morskoj obali regije Rogaland gdje su zime duge, hladne i vlažne. Kompleks se sastoji od stotinjak stambenih jedinica pored kojih se nalaze ustanove bitne za zajednicu poput škola i trgovina. Moderne kuće, u skladu s krajolikom, projektirane su i izgrađene prema ekološki održivim kriterijima te imaju visok stupanj energetske učinkovitosti.

Jedan od glavnih uvjeta prilikom izgradnje objekata bio je da fasada bude što otpornija na nepovoljne vremenske uvjete, stoga je za izolaciju pročelja izabran Mapetherm sustav. Za lijepljenje termoizolacijskih
ploča korišten je jednokomponentni cementni mort krupnije granulacije MAPETHERM AR1 GG.

Na termoizolacijske ploče gleterom je nanesen prvi sloj MAPETHERM-a AR1 GG u debljini 3 mm u koji je, dok je bio još svjež, umetnuta alkalnootporna mrežica od staklenih vlakana MAPETHERM NET. Nakon 24 sata nanesen je drugi sloj morta MAPETHERM AR1 GG u debljini od 2 mm koji je potpuno prekrio prethodno umetnutu mrežicu. 10-ak dana potom, nakon što je mort u potpunosti sazrio, završno je nanesen Silancolor sustav koji su činili SILANCOLOR BASE COAT, temeljni vodoodbojni silikonski premaz u boji za poboljšanje prionjivosti i izjednačavanje vodoupojnosti, te SILANCOLOR TONACHINO, silikonska, paropropusna, vodoodbojna, tankoslojna završna dekorativna žbuka zaribane strukture.

TEHNIČKI PODACI:

Godina izgradnje: 2013.– 2015. godine
Vrijeme izvođenja radova: 2014.– 2015. godine
Investitor: Grønn Bolig Gruppen
Projektant: Arkitektfima Knut Kolsto AS
Izvođac radova: Grønn Bolig Gruppen
Nadzor: John Reidar Johannesen
Mapei koordinator: Viggo Breitve(Mapei AS)

PROIZVODI MAPEI:

  • Mapetherm AR1 GG, Mapetherm Net, Silancolor Base Coat, Silancolor Tonachino

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi