Vjerujem da su se mnogi od vas do sad susreli s ovim pojmom, ali niste zapravo sigurni što zapravo znači i kako energetsko čišćenje izgleda u praksi.

Prije svega, da pojasnimo, svako čišćenje i pospremanje je ujedno i energetsko čišćenje, jer ti postupci neminovno utječu na uklanjanje stagnirajuće energije iz prostora. No, u užem smislu, pojam energetskog čišćenja, podrazumijeva određeni ritual ili postupak kojim se iz prostora uklanjaju sve one nevidljive energije koje ometaju zdravi protok Chija.

Feng shui koncept uči nas kako su prostori živa bića. Na taj način je možda i najlakše objasniti kako je zapravo moguće da čak i nakon što uklonimo sav nered i nečistoću ipak ostane još nešto u prostoru što blokira energetski. To se događa na isti način kao kad –na primjer – opečemo prst na vrućoj pegli. Iako će opekotina ubrzo zacijeliti, u našem će sjećanju ostati zabilježeno iskustvo opekotine. S jedne strane, to iskustvo nam je korisno, jer ćemo postati pažljiviji u rukovanju peglom. Ali ako nagomilamo previše takvih traumatičnih iskustava, razvit ćemo strah od rukovanja peglom, a on će nas blokirati u svakodnevnom životu. Isto je i s prostorom – sva iskustva proživljena unutar određena četiri zida ostaju zabilježena u memoriji stana. Najveći sakupljači tih sjećanja su zidovi, za koje se ne kaže uzalud da imaju uši.

Energetsko čišćenje omogućuje nam da izbrišemo ili neutraliziramo sve te nepotrebne energije iz zidova, podova i namještaja i na taj način iz temelja pokrenemo energiju u svom prostoru. Energetsko čišćenje može se izvršiti fizički – primjerice paljenjem tamjana ili kadulje, korištenjem zvona i gongova, uz pomoć tibetanskih zdjela ili slično. Ipak, danas sve više ljudi posjeduje duhovne alate uz čiju pomoć mogu vrlo učinkovito očistiti prostor na daljinu. Na koji god postupak se odlučili, imajte na umu da je ovo vrlo važan feng shui korak. Energetsko čišćenje u svom domu napravite najmanje jednom godišnje, te dodatno nakon eventualne bolesti ili svađe ukućana.

Image
Feng Shui by studio VJETAR I VODA
Autor: Irena Lučić, feng shui savjetnica i Theta Healing praktičarka
VJETAR I VODA - studio za osobni razvoj
 
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi