Kako Vam zvuči montaža 6m² fasade za 8 minuta bez prethodne montaže skele. Ovo su posljednje informacije s gradilišta prve Tehnomarketove element fasade UNIT 65.

Novitet u građevini, sve popularnija element fasada, najzastupljenija je na visokim objektima, poput hotela i poslovnih središta u gradovima velike građevinske ekspanzije gdje je vrijeme dragocjeno i limitirano.

Element fasada UNIT 65 odgovara zahtjevima izuzetno brze montaže uz poboljšanje termičkih i mehaničkih performansi proizvoda na gradilištima gdje zbog same konfiguracije objekta i neposrednog okruženja postavljanje skele nije moguće.

Koncept ove fasade zasniva se na detaljnoj radioničkoj pripremi gotovih modula i pažljivoj pripremi samog projekta postavljanjem aluminijskih kotvi po crtežima projektanata.

Puna priprema modula, koji se potom gotovi donose na gradilište, osigurava bržu montažu na samom objektu.

Nakon ugrađivanja aluminijskih kotvi u noseću konstrukciju za dalji rad neophodan je samo namjenski kran ili dizalica. Nakon preciznog pozicioniranja modula ili elemenata, potrebno je da montažeri prihvate iste sa unutrašnje strane objekta i pričvrste ih za već montirane kotve.

Ovim se svaki element postavlja na poziciju. Ono što potom slijedi je završno brtvljenje, kao i zalivanje silikonom. Vertikalne i horizontalne EPDM brtvenalaze se na svim spojevima gde aluminijski profili ulaze jedni u druge.

Zbog velikih visinskih zahtjeva objekata na kojima se element fasada obično ugrađuje omogućena je dilatacija i rad pojedinačnih elemenata do čak 12cm bez narušavanja opće konstruktivne nosivosti same fasade.

Sama element fasada UNIT 65 proizvodi se u dve varijante: strukturalna i polustrukturalna, od kojih svaka može biti ugrađena s dvoslojnim ili troslojnim staklom.

Pored brže montaže UNIT 65 odlikuje i visoka energetska efikasnost pa je kod polustrukturalne fasade s trostrukim ostaljenjem izmjeren koeficijent provodljivosti profila Uf 1,1 W/m²K, a kod istog modela strukturalne element fasade izmjeren je još manji koeficijent Uf 0,89 W/m²K.

Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja i konkretne projektne zahtjeve.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi