Ytong materijali imaju brojne prednosti. Zašto je Ytong tako pogodan za renoviranje i gradnju?

Pročitajte zašto je Ytong idealan za renoviranje?

Jedna od tih izvrsnih karakteristika je i laka obrada. Blokovi i ploče jednostavno se pile, a i za sve ostale zahvate bit će Vam dovoljni ručni alati.

Jako malo otpada i prljavštine ostat će Vam kod izrade instalacijskih kanala i bušenja za utičnice, sidrenja ili namještanja umetaka.

Elektroinstalacije – kako ih postaviti

Utore za elektro ili vodovodne instalacije izradit ćete Ytong ručnim strugačem ili električnom «frezom» uz dodatnu pomoć aluminijske ili drvene letve kao vodilice.

Zidne površine ne trebate «štemati». Bit će sasvim dovoljno stugačem «ugrebati» u Ytong zid, prema iscrtanom instalacijskom projektu, kanale za cijevi ili žicu.

Alati za obradu Ytong materijala

Instalacije – kako završiti zid nakon postavljanja

Prostor i rupe za električne elemente (prekidače, utičnice, razvodne kutije i slično) lako ćete i jednostavno izraditi bušenjem bez vibracije. Za tu svrhu će Vam, od neprocjenjive koristi, biti umetak za bušilicu, tzv. kruna.

Krune raznih promjera koje se montiraju na bušilicu bit će idealne za različite vrste i dimenzije rupa i otvora.

Nakon postavljanja instalacija, kanali se u dva sloja ispunjavaju produžnim mortom. Obrada zidova se izvodi, sa Ytong primjerenim, tankoslojnim žbukama.

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi