Aluminij je laki metal koji ima primjenu u građevinarstvu, avio i auto industriji, prometnoj industriji i industriji namještaja, hrane pa čak i u kozmetičkoj industriji.

Razlog široke primjene su svojstva aluminija poput obradivosti, lakoće, čvrstoće i najviše mogućnosti reciklaže.

Od 2002.godine uspješno proizvodimo aluminijske profile različitih namjena procesom ekstruzije, s maksimalnim kapacitetom do 3000 tona aluminija godišnje .

Za ovaj proces koriste se isključivo trupci od primarnog aluminija legure AIMgSi0,5, a kako bi se u što kraćem roku odgovorilo na zahtjeve kupaca tj. tržišta u svakom trenutku nalazi se više od 500 tona trupaca na lageru.

Nova tehnologija i automatizirani proces instalirani su od strane Kautec Solution, europskog lidera u ekstruziji, 2016. godine, uz modernizaciju i cijele preše za aluminij.

Različite vrste profila u ponudi

Trgovački profili imaju najširu primjenu u našem okruženju i predstavljeni su u proizvodnom programu preko širokog spektra oblika L, T, O, kutija, i cijevi različitih dimenzija.

Profili namijenjeni različitim industrijama i obrtnicima rade se u skladu s posebnim zahtjevima klijenata i prema dostavljenoj tehničkoj dokumentaciji.

Kompanija Tehnomarket je spremna da odgovori na drugačije zahtjeve inženjera i arhitekata kroz arhitektonske profile, namijenjene građevinarstvu i uređenju objekata, a najviše izradi aluminijskih prozora, vrata i ostakljenih i ventiliranih fasada.

Različiti sistemi profila projektirani su od strane razvojnog tima kompanije: sistemi bez prekida termičkog mosta, sistemi s prekidom termičkog mosta, sistemi aluminij-drvo, sistemi za ostakljene fasade, sistemi za ventilirane fasade i sistem neprobojnih konstrukcija.

Aktualni primjer odgovora na zahtjev projekta fasadni sistem element fasade Unit 165, razvijen od strane Tehnomarketa za projekt u Sloveniji, kod kojeg se fasada montira bez skele, slaganjem elemenata iz unutrašnjosti objekta.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi