Kombinacija Tehnomarket sistema ventiliranih fasada VENT i ostakljenih fasada Aluminik CS55 ugrađenih na Termoelektrani Stanari predstavlja idealno rješenje sjedinjavanja proizvodnog, industrijskog pogona i modernog poslovnog prostora u eksterijeru objekta. Također, LINEAL serija prozora adekvatno prati energetsku efikasnost projekta, koja je u današnjoj arhitekturi i građevini postala imperativ.

Projekt Termoelektrane Stanari predstavlja najveću investiciju u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine u posljednjih 25 godina. Zahvaljujući suradnji s nosiocem projekta, firmom Gradjpromet iz Doboja, i firmom Šumaplast kao izvođačem radova kompletna fasada na Termoelektrani Stanari izvedena je u kombinaciji sistema ventiliranih fasada VENT i ostakljene Aluminik CS55 fasade dizajniranim i proizvedenim u firmi Tehnomarket. Osim toga, na objektu su ugrađeni i Tehnomarket prozori serije LINEAL , koja se odlikuje uštedom energije u prostoru i do 40%.

Ventilirana fasada VENT
Tijekom oblaganja masivne fasade kompozitnim panelima ugrađen je Tehnomarket VENT Gasket sistem potkonstrukcije za ventilirane fasade, čija je glavna odlika fiksiranje kasetnih ploča koje imaju dubinu na noseću aluminijsku potkonstukciju. Pored toga, ovaj sistem odlikuje i veliki stupanj prefabrikacije što rezultira veoma brzom montažom na samom objektu. Upravo je to razlog primjene VENT sistema na objektima velikih površina poput Termoelektrane Stanari.

Sistemi ventiliranih fasada iz grupacija VENT i TMTP iz ponude Tehnomarketa obuhvaćaju panelnu i kasetnu grupu fasadnih panela, sa skrivenim i vidnim fiksiranjem obloga za oblaganje i presvlačenje fasade.

Kako bi svojim klijentima osigurao optimalnu ponudu razvojni tim ove tvrtke osigurao je rješenje za ,,kačenje" najvećeg broja fasadnih obloga koje se koriste u modernoj arhitekturi. Panelni sistemi Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual i Rock prikladni su za kačenje aluminijskih kompozitnih panela Larcore, HPL laminiranih ploča, stakla, granitne keramike, kamena, fiber-cementnih ploča, limova, aqua-panela i polikarbonatnih ploče. Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Aluminik CS55 ostakljena fasada
Na prednjem dijelu objekta Stanari, koji predstavlja upravni dio termoelektrane, ventilirana fasada se nastavlja u ostakljenu fasadu Aluminik CS55, također proizvedenu u Tehnomarketu. Arhitekt Saša Borojević prilagodio je ovaj sistem fasade potrebama objekta Stanari. Velike staklene površine omogućuju prodor svijetla u radni prostor, što omogućuje ugodne uvjete za rad. Prema vanjskom izgledu, Aluminik CS55 fasade možemo podijeliti u tri osnovne grupe: kontinuirane, strukturalne i kombinirane.

Jasno naglašeni horizontalni i vertikalni profili s vanjske strane fasade su glavna odlika kontinuirane fasade Aluminik CS55 ugrađene na Termoelektrani Stanari. Kontinuirana fasada nudi opciju korištenja dvoslojne i troslojne staklene ispune s kojima se postižu izuzetno dobre termičke performanse koje idu do izuzetnih Ucw=0,64W/m2K za Tehnomarket Aluminik CS55 sistem, testiran na IFT institutu u Rosenheimu.

U cilju zaštite od sunca i naglašavanja unaprijed odabranih linija i pravaca na fasadi, Aluminik CS55 ostakljena fasada na objektu Stanari prekrivena je aluminijskim brisolejima, također iz ponude tvrtke Tehnomarket. Pored osnovnih jednodijelnih brisoleja, moguća je i izrada najspecifičnijih modularnih i perforiranih brisoleja prema zahtjevima klijenata.

LINEAL PLUS 62
Za prozore na termoelektrani Stanari korišten je energetski efikasni sistem prozora i vrata nove generacije LINEAL PLUS 62 iz Lineal serije dizajnirane u Tehnomarketu. Ovaj sistem predstavlja jedan od modela u aluminijskoj seriji, dizajniran za proizvodnju suvremenih, energetski efikasnih prozora i balkonskih vrata. LINEAL PLUS 62 nudi opciju korištenja dvoslojnih i troslojnih paketa stakla širine do 40mm, koja pored termo izolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (34dB), te nizak koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 1,25W/m²K , potvrđen testiranjem na prestižnom institutu IFT Rosenheim u Njemačkoj.

Pored LINEAL PLUS 62, u paleti proizvoda nalaze se energetski efikasniji LINEAL THERM 77 i LINEAL W-THERM 104 , sistemi prozora i vrata pogodni za pasivne kuće, koji predstavljaju sam vrh ponude tvrtke Tehnomarket

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi