Popularnost drva kao građevinskog materijala uzima sve više maha. Stručnjaci za izgradnju diljem svijeta sve češće odlučuju iskoristiti snagu, trajnost, isplativost i obnovljivost drva. Ali svojim karakteristikama drvo i drvena građa šarmirati će svakoga, ne samo stručnjake: prirodna raznolikost i živi izgled, izdržljivost, dobre građevinske karakteristike, ekološka prihvatljivost i brzina koju omogućuje u procesu izgradnje.

Inovativni proizvodi od drva poput lameliranog drva zajedno s novim građevinskim propisima daju mogućnost arhitektima, dizajnerima i inženjerima da izgrade objekte od drva koji će zadovoljavati stambene, funkcionalne i estetske potrebe vlasnika i stanara.

Rezana građa je drvo koje se reže od trupaca u različite oblike i veličine. Obično se reže u različite pravokutne širine i duljine. Uobičajeni proizvodi od rezane građe uključuju pune drvene grede i razne pravokutne drvene profile (daske, letve, štafle...).

Drvo trgovina Mikša d.o.o. gaji tradiciju trgovanja drvenom građom koja datira još od 1991. godine. Drvenom građom snabdijevamo proizvođače pločastog materijala, brodograđevnu industriju, građevinsku industriju i sve ostale sektore kojima se ukaže potreba za drvom.

Jedan od najatraktivnijih proizvoda koji nudimo je rezana građa jela/smreka. Jela i smreka se zbog svojih mehaničkih svojstava ubrajaju u najčešće obrađivane vrste drva. Boja drva varira od kremasto bijele do svijetlo žute. Imaju različito široke i izražene godove, ovisno u području na kojem rastu. Tekstura drva može biti gušća ili rjeđa ovisno upravo o gustoći godova.

Drvo jele/smreke je lagano, u prosjeku 450 kg/m3. Lako se obrađuje, bilo da se radi o jednostavnim poslovima poput zabijanja čavla ili uvrtanja vijaka ili zahtjevnijim poslovima poput brušenja, lijepljenja ili površinske obrade.

Jela i smreka koriste se za izradu:

  • građevinske stolarije (prozora, vrata, dovratnika),
  • masivnih i lameliranih krovnih, zidnih i podnih građevinskih konstrukcija,
  • podnih obloga (brodskih podova),
  • zidnih obloga (lamperija, poluoblica),
  • raznih letvica i elementa,
  • ljepljenih ploča,
  • građevinske oplate i slično.

U ponudi imamo razne debljine, dužine, kvalitete i profile – ponešto za svakoga!

Dio robe iz ponude sami obrađujemo i sušimo u našoj Mühlböck sušari čije komore imaju ukupan kapacitet sušenja 150 m3 robe po ciklusu.

Za sve dodatne informacije pošaljite nam upit putem web stranice, upit na mail info@dt.miksa.hr ili nas nazovite na broj telefona 047/ 612-587! A možete nas i osobno posjetiti na adresi Ilovac 6, 47000 Karlovac!

DRVO TRGOVINA MIKŠA d.o.o.
DRVO TRGOVINA MIKŠA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi